onsdag 19 oktober 2011

Funderar på julen...


Vart tog den vackra hösten vägen?
Värsta blåsten och regnskurarna sveper in... Ja det gillas ju inte förstås!!!

Men en höstkrans kan man ju alltid pigga upp sig med tycker jag!
Jag gillar speciellt kransar som är lite större, så även denna.
Och lilla söta guldspegeln bakom kom med möbellasset häromdagen, precis som massvis av andra saker.Till butiken fortsätter det att välla in varor...
Och jag funderar, när ska man börja lägga in jul i nätbutiken? Jag tycker det känns lite för tidigt, jag vill inte själv köpa jul nu. Jag vill njuta av hösten och allt fint som hör till den.
Fast jag smög in en stjärna i nätbutiken igår!!! *Men stjärnor kan man pryda hösten med också...*

Jag tycker att gränserna för vad som är jul och höstsaker mer och mer suddas ut, fina blanka kulor kan man ha liggande innan advent, ljusslingor kan man ha året runt...Julens material är också mycket höstens material; kottar, mossa, pärlor, frostiga rosor, blanka trådar, skimrande hjärtan och diskret glitter...
Julens saker är inte riktigt som förr, då var det tomtar och tingeling och myycket! The more the merrier! Nu är det mer diskret och naturnära, och det är precis det jag gillar...

Vad gillar du för julsaker?

Ha en bra dag alla fina!

Kram Mariette

13 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Så vackra kransar, ja och vilket höstrusk vi har fått...
Jag gillar det naturliga pyntet till jul kottar granris mm det finns inte mycket tomtar mer än på barnens rum..
kram
sandra

Designe sa...

Såå vacker krans! Ja nu går det fort! Jag tycker nog du kan börja lägga in julsaker redan nu! Man börjar bli lite sugen att planera inför julen! :) Kram

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej Mariette.
Ännu fler underbara kransar : ))
Jag älskar julen med allt vad det innebär, pynt coh mat/bak. Jag tycker om det jordnära och mycket natur flyttar in men även nån liten tomte :)
Ha en härlig dag.
Kram
Jessica

Berså sa...

Jag håller med dig om att det känns lite för tidigt med julsaker redan nu... Jag tycker att man skall få njuta lite till av hösten först, med pumpor och vackra färger !
Hösthälsningar / Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Otroligt vackra kransar!!!

Ja, tänk den tiden då folk vända upp o ned oå hemmen och tom butte gardiner i köket, med tomtar o slädar på=) för att sedan ta bort dem innan nyår igen, vilket sjå!

Jag gillar genvägar, men älskar julen såjag längtar till adventstiden, den är nästan mysigast och snart är den här!

Mitt pynt? Julgran har jag såklart, men den kommer inte in förrrän tidigaste ett par dgr innan julafton, den pyntar jag i så lugna fäger att jag gillar den lika mycket till nyår, dvs, iget rött alls.

I köket tillsätter jag röda accenter. Men byter inte ut mycket, ngn ny kuddae i soffan men däremot sätter jag enkla "buketter" av enris o gran lite här ocg var...EN tomte får komma fram dagarna innan jul, han är brun, gammal o butter=)

Förresten jag är på jakt efter grålila julgranskulor som komplement till mina silver & guld, kommer du få ngt i de färgen??

Ja, det är svårt det där med NÄR ska allt ske, men , när man kommit in i nov är det ju bara drygt 3 veckor kvar till första advent och då är man ju på jakt efter allt som hör julen till! Mari.

Anonym sa...

Vilken vacker krans du gjort kransarnas mästarinna! Instämmer helt med dig tycker också det är lite tidigt för julsakerna.

Jag gillar också de jord/naturnära färgerna. Behåller mina älskade grå vättar och vita tomtar + 2 älskade tomtar av Brigitte Frigast (dansk konstnärinna).

Nu är det pumpornas tid och vackra kottarnas.

Kram Renate

Anonym sa...

Vilken vacker krans och spegeln gillar jag också.

Jag brukar ha mycket vitt, gröna kransar och silver när det lackar mot jul och vita och silverkulor är så vackert.

Kram

UlricaA sa...

Jag gillar det varma röda....det är så fint! och lamporna....glittret...

hella sa...

För mig är adventstiden viktigare än julen - då är ju allt över. Väntan, alla ljus , adventskransen som hänger på röda sidenband i taket, 4 röda ljus och rosetter...dofterna från pepparkakor och andra juldofter.
Fast en julgran är ett måste - och det är en riktig gran med ljus och stora röda kulor. Den får stå till 6.1. och då början väntan på våren....

Casa of Mia sa...

Åh vilken fin krans! Jag älskar julen och pyntar med rött och vitt, mycket kottar, granris och julblommor kram

Källeboda lantliv sa...

Så vackra kransar ..du är duktig på inspiration till oss.. Julen för vänta lite .. Jag gillar adventsljusstakar både elektriska och vanliga .. Ha en skön kväll .. Kram Jeanette. Kallebodalantliv

HEMLÄNGTAN sa...

Jag gillar också den naturnära julstilen. Gärna saker som man även kan använda efter julen också.

Och visst är det svårt när man ska börja med julen. Man vill ju inte att det ska kännas negativt för kunderna samtidigt så tycker jag att det är lite annorlunda i en webbutik. I en fysisk butik kan man inte undgå att se julsakerna om de står framme men i en webbutik kan man själv välja om man vilja klicka på kategorin JUL. Dessutom tycker jag att köpmönstret är annorlunda i en webbutik jämfört med fysisk, det är svårt att jämföra dem.
Kör igång när du själv känner att det känns bäst.

Underbar krans som alltid!

Kram!

Karoline sa...

Finns spegeln kvar? Hittar den inte i shoppen. Maila gärna mig.