fredag 22 april 2016

Kanelsnittar och Vita Kärleksmums


Åh att få vakna till en stor härlig sol.
Tänk vad det är underbart.
Som balsam för själen och bästa starten på en dag.
Och dessutom en fredag.
Tack vädergudarna.

Men kollar man väderappen i mobilen så visar den en snöflinga på söndag...vad f**...!! Åh alltså det går inte under kategori önskvärt...

Nej. 
Nu är nu och idag blir det jobb, förhoppningsvis kommer det en myyyycket efterlängtad leverans och sen blir det kalasförberedelser då någon fyller 15 år imorgon.



Och nu ska ni få två recept som jag bakade i förrgår.

Lätta att slänga ihop bägge två.

Kanelsnittar

100 g smör
1 dl socker
1 tsk kanel
2 msk sirap
0,5 tsk bikarbonat
2-2,5 dl vetemjöl

Blanda smör och socker.
Rör i sirap och kanel och sist mjölet mixat med bikarbonat.
Rulla till längder och platta ut lite med fingrarna.

Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Passa dem!

När de kommit ut så pudra över lite mera kanel och skär i sneda snitt.


Dessa blev en favorit hos Eric...


Jag har förstås kanel i min burk gjord av kanel!


Och ett recept till då.
Detta har legat bland mina lappar i ett år men jag har inte blivit färdig att prova dem innan.
Älskade krämen på dessa...haha...Riktigt goda.


Vita kärleksmums

4 ägg
4 dl socker
2 dl kallt  vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
150 g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Kokos att strö över

Ugn 225 grader

Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner vatten, vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna/fyrkantig form (som jag gjorde) och grädda i ca 15-20 min, tiden beror på vilken form du använder.

Sjud smör, socker, vaniljsocker i en kastrull på spisen. Ska smälta ihop.
Dra sedan grytan från plattan och låt svalna lite innan du rör ner äggulorna.
(Viktigt så inte äggen blir en omelettliknande röra!)

När kakan svalnat lite häller du på glasyren och strör över kokos.
Skär i rutor.


På återseende!

1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Mmm, så gott!
Perfekt till helgfikat :)
Ha en fin fredag!
Kram Anna