onsdag 13 april 2016

En galet god rabarberpaj och somriga nya detaljer.


Tack April för två ljuvliga dagar av sommar!

Jag fortsätter att städa, putsa och greja i uterummet när tid ges för nu vill jag bara ha stunder där när det blir helg (om det inte blir tokkallt igen för då backar jag nog..haha...).

Igår var det verkligen sommar!
Helt otroligt.
Jag var faktiskt ute och putsade fönster vid halv åtta i shorts...(!).

Det var så mycket sommarkänsla igår och årets första rabarberpaj bakades också.
Och tror ni det var gott?
Det var gudomligt...
Och receptet ska ni förstås få.

Men först lite fina nyheter jag precis lagt in i nätbutiken idag.

Kolla kylväskan från House Doctor.
Hur somrigt fräsch och fin är inte den?!
Måste vara årets finaste kylväska!
Och en skön modell att bära som ett stort plus!




Picknick tider...


Några blev väldigt glada när det serverades saft till rabarberpajen i dessa läckra glasburkar med metall lock och sugrör.
Tuffa och praktiska och för ynka 35 kr är de ett tips!


Ja ni skymtar den späda fina rabarbern...


Mårbacka och rosmarin.
En kärleksfull kombo av doft och klassisk sommar.


Detaljer i gjutjärn är tidlöst och vackert.
Dessa krokar funkar lika fint som krok som verktygskrok till redskapen i trädgården.



Dags att baka lite paj!

Om det var för att det var årets första, eller för att rabarbern var så späd och fin eller för att det var ett så gott recept som gjorde det så lyckat...det kan man fråga sig.
Eller så var det en kombination av allt!

För pajen blev supergod och här har ni receptet...


Rabarberpaj med kokos

4 stora stjälkar rabarber (eller som jag hade ca 7-8 späda...)
3/4 tsk malen kanel
1/4-1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg;
75 g margarin
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kokos

Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka bitar och lägg i ugnsfast form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.
Gör smuldegen. Blanda ihop allt utom margarinet som du knådar ihop med sist till en smulig strösslig deg som läggs över rabarbern.

Grädda i 200 grader i ca 25 min i mitten av ugnen eller tills pajen fått fin färg.

Servera med vaniljsås.





God onsdag!

1 kommentar:

Meta sa...

Jaha nu är det bara att vänta till rabarbern blir stor nog då låter jättegott.
Ha en fin mitt i veckans kväll
Kram Meta