söndag 17 april 2016

En lördagspremiär, en söndag och en hallonsmulpaj.


Lördag och grillpremiär!
Och det blev en härlig kväll med solen som speglade sig och glittrade i dammen (men först kom världens regnskur som vi dock klarade för vi hade tak vid grillen..haha...)
 Att sitta där ute igen en kväll efter en lång vinter var så efterlängtat att det var lite magiskt...
faktiskt var det så.
I all sin enkelhet så kändes det i hjärtat.
 All längtan.
Efter just detta.
Och så äntligen igen.


Smakar sommar,
-melon i nya fina faten/formarna från Tine K som finns i nätbutiken.

Tål ugnsvärme så man kan göra paj/gratäng osv i dem.


Den som "kan" min butik ser nog att det mesta kommer därifrån...
Tallrikarna från Olsson & Jensen har jag inte längre kvar i butiken, ej heller Tine K brickan och glasen är antika men annars är allt från Tulipa.


Hej där.

April svänger!
Verkligen svänger!

Ena dagen vår och smak av sommar för att nästa få en att känna det som att man landat i hösten igen.
Så av trädgårdsplanerna för idag blev det intet.
Men då fick jag gjort annat i stället.
Målat, fixat diverse, tvättat flera maskiner tvätt, sprungit, bakat, börjat putsa fönster.
Ja man hinner en del när man lägger den sidan till.

Nu ska jag snart upp och bädda med rena lakan (bästa starten på en kommande ny vecka med nytvättade linne lakan!) och sen ska vi se på Mästarnas Mästare och söndagsfika på denna goding...(andra gången på två veckor jag bakar den för den var så lätt och god!)


Och det jag talar om är Hallonsmulpaj från fantastiska Fridas Bakblogg!

Testa den ni med.

Hallonsmulpaj

250 g hallon, plus 1 msk potatismjöl om du använder frysta bär

200 g smör
0,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev vit choklad, om man vill...

Ugn 225 grader

Smörj en form ca 20 cm i diameter
Lägg i hallonen och pudra över potatismjölet om bären är frysta.
Strö också över en 1 msk av sockret.
Smält smöret och rör sedan ner alla de andra ingredienserna (utom chokladen).
Grädda ganska högt upp i ugnen.
I receptet står det ca 15 min men jag gräddar betydligt längre. Passa och kolla när den börjar få fin färg.
Strö på chokladen precis på slutet om du vill ha med den.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Kram!

1 kommentar:

Meta sa...

Ni fick väl en svensk sommar premiär då kan man säga med regnskuren menar jag, inte ovanligt liksom. det ser allt bra härligt ut ändå med er premiär.
Hallon och choklad är gott ihop den ska jag nog testa.
Ha nu en bra vecka
Kram Meta