söndag 24 april 2016

Att fylla år i vitsippornas tid...


Ja men igår var ju ingen vanlig för då fyllde vår finaste Olivia 15 år.

Tänk 15 år, tiden går så fort.
(Hela tiden!)

Det blev så klart frukostbricka på sängen och uppvaktning och på kvällen lite kalas.


Födelsedag i vitsippornas tid...


Och åh vad de lyser vackert med sina vita mattor i skogen nu...

Tänk så otroligt efterlängtad våren är varje gång.

Ljuset, grönskan, livet, solen, fågelkvittret...

Just idag har det haglat men nu lyser solen och jag har varit ute och gått en skön runda.
Igår var jag ute och sprang när en riktig hagelskur behagade komma vindpiskande men det gick ju det med...haha...Våren brukar svänga. Och sen kom solen igen.


Alltså jag älskar olika nyanser av blått.


Vita rosor och blå pärlisar från rabatterna...


Lite dukat till födelsedagsmiddag.

Ljuslyktor i blått från Olsson & Jensen, kanna likaså.


Jag hade lagat en kyckling som legat i marinad ett dygn och sedan tillagades i ugnen i sin marinad och sedan skars i bitar och marinaden silades och blandades med såsen man kokat ihop på spisen, (ett nytt favoritrecept), till det ugnsbakade potatisklyftor, sallad och bröd.

Sen blev det denna Nutella och choklad kladdkakan...

(Och nu kanske ni tänker att jag bakar mycket kladdkakor men våra barn gillar inte vanliga tårtor eller cheesecakes speciellt mycket utan kladdkakor av alla de slag är de bästa så därför blir det många olika varianter på dem om de får välja!)


Vet ej var jag skrivit av receptet ifrån men här kommer det...


Kladdkaka med nutella och choklad

200 g rumsvarmt smör/margarin
1,5 dl brunt farin strö
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl hackad ljus choklad
2,5 dl nutella

Ugn 175 grader


Klä en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Smöra lite...
Vispa smör och farin och strösocker fluffigt.
Tillsätt ägg och vispa ihop.
Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver och arbeta ner i smörblandningen.
Tillsätt chokladen, men spara lite!, och arbeta ihop smeten.
Smält nutella på svag värme över vattenbad.
Bred ut hälften av smeten i formen, häll över nutella och bred ut, och häll över resten och det sista av smeten och bred försiktigt ut...
Strö över sista chokladen.

Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min.
Jag hade min inne 27 min men kunde tagit den två tre min tidigare...

Låt den vara rumstempererad när du serverar den och bjud glass eller grädde till (eller båda!)
Vi hade grädde och blåbärsglass.


Hoppas ni har en skön helg!

Kram

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Alltid kul att läsa på bloggen var ni har för fina grejor i affären och goa recept...
Tar gärna receptet på huvudrätten😀

Tulipa sa...

Tack snälla, vad kul att du tycker det!
Det andra receptet kommer (efter ditt önskemål).

Ha det så fint!

Kram M