måndag 4 augusti 2014

Monterosso, Monte Carlo och Cannes!

 
Monterosso, Cinque Terre
 
Hej!
 
Det tar lite tid att beta av den här resan på bloggen men nu tänkte jag att det skulle bli sista inlägget om just denna härliga semesterupplevelsen.
 
Efter Santa Margherita hade vi bestämt att vi skulle ta oss till i alla fall en utav de fem små fiskebyarna som ingår i Cinque Terre.
 Detta är en nationalpark som finns med på Unescos världsarvslista och här får man inte köra in med bil. Vi hamnade efter tips i Monterosso som är den största av de fem byarna,
 ...och oj så vackert...
Hit är jag otroligt glad att vi tog oss och nästa gång vi kommer till trakterna vill jag gärna besöka någon av de fyra andra byarna...
 
Här var det som en saga av vackert...
  
Vi strosade runt i gränderna, tittade på fotokonst i gallerierna,
 dessa byar är populära ställen att fotografera med sina dramatiska svindlande vackra vyer, åt en god lunch vid Medelhavet och badade i vågorna...


 
Lunch med utsikt...
 
 
Sånt där man passerar som fångar ögat...
En vattenspegel med vita blommor från träden ovanför och så den vita stenläggningen till som det för övrigt var mycket av häromkring på gator och torg.
 
 
Monterossos skummande vågor.
 
 
Olivia letade snäckor och stenar för projekt...
 

 
Nöjda med vår dag for vi vidare och det blev en övernattning i Varazze. En annan trevlig kuststad där vi fick rum på ett otroligt fint hotell som en gång tillhört en välbärgad italiensk familj men nu var omgjort till hotell. Här var det klassiska marmorgolv och kristallkronor och stilmöbler ihop med med en mysig trädgård där päron och äppelträd stod sida vid sida.
 
Överhuvudtaget kan kan vi konstatera att de flesta hotellrummen fick vi billigare ofta för att vi kom fram lite sent eller rent av bara för att de själva räknade ner kostnaden som "vi sätter in en extra säng" så får ni det billigare, detta är priset men ni får det för detta osv, och då prutade jag inte ens! Så jag kan verkligen rekommendera detta sättet att resa! Det var roligt med många nya hotell och ett härligt äventyr allt som allt!
Rum finns det alltid och annars är det bara att fråga vidare...
 
 
Efter Italien var det dags för Frankrike en liten runda men först stannade vi till i Monaco.
Kollade på casinot i Monte Carlo...
 
 
Gick en runda i hamnen och drack något svalkande på Cafè de Paris...
 
 
Välpolerade prydliga lyxiga Monaco...

Sen så...
 
Bon Jour Frankrike!

 
Här var det sol och bad i två dagar i Cannes.
Lite tid att bara vara stilla på samma plats innan hemfärden.
 
 
Alla dessa mysiga hotellfrukostar är något man saknar när man kommer hem...
 
 
La Croisette i Cannes.
 
Sen var det hemfärd.
Genom Italien vid Comosjön, genom Schweiz, Lichtenstein och Österrike in i Tyskland.
 
Här tillbringade vi en natt i södra Tyskland i en stad som hette Memmingen.
Tyskland har så otroligt många fina gamla städer...
Här hamnade vi på ännu ett härligt hotell, åt god mat och shoppade lite innan vi körde sista sträckan hem mot Knäred.
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, kanske här på bloggen, men flera gånger till familjen, att jag är såååå glad för den här resan.
Bästa semestern ever!!! Och att detta år fått resa både till New York och göra en sån här Europa tour är jag otroligt tacksam för.
 
Två fantastiska resor med bara några månaders mellanrum och dessutom resor till platser jag drömt om i hela mitt liv...
 
Nu åskar det här igen så jag ska snabbt stänga ner!
 
Ha en härlig måndag!

2 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Jag förstår verkligen att det har varit en fantastisk resa! Flera av de platser du visat har man ju aldrig hört talas om - och det är det jag tycker är det mest fantastiska med det här sättet att resa! Att få upptäcka nytt! Det finns så många platser, överallt i alla länder...Tack för fina bilder och tips!

Kram // AH

Jenny sa...

Men åh, nu blev jag nästan sjuk av dina fina bilder. Italien har vi varit till flera gånger nu och just Cinque Terre (stavningen???) står på listan över ställen jag SKA till. Underbart vackert! Ska läsa dina andra inlägg också, har varit borta ett tag så jag läser ikapp. Nu har vi en resa till Kroatien bokad i september, har aldrig varit där men det sägs att det är som Italien men billigare, ska bli kul att se då eftersom vi älskar Italien.

/Jenny