lördag 24 oktober 2020

Knäckig äppelpaj och gravsmyckning

Hej.

Varför inte ännu en äppelpaj.😍
Jo men visst, ni fattar att jag älskar äppelpaj va...😂

Denna är så god och lätt att baka så den vill jag slå ett slag för idag.

Recept; av Fredrik Nylèn Från; Nyhetsmorgon

Knäckig äppelpaj

Fyllning:
 5-6 äpplen som har fast fruktkött
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Knäckigt pajskal:
150 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Ugn; 175 grader

Skala och kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda bitarna med socker och kanel och lägg i pajform som är ca 20x30 cm

Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker och sirap och grädde.

Blanda ner havregryn och vetemjöl, blandat med bakpulver och salt, och rör om till en jämn smet.
Ta av från värmen.

Fördela smeten över äpplena i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter tills pajen är gyllenbrun. Låt svalna något innan servering.

Servera så klart med vaniljsås eller vaniljglass.
God, söt och knäckig!

Lite höst på bordet nere vid antiken.
Visst är det fint att göra mosskuddar...
Man kan ha dem både hemma ute som dekoration eller om man vill lägga dem som gravsmyckning...
Gravsmyckningstider...
Dock säljs det mest dekorationer i oasis eller hjärtan eller runda former.. Men lite kransar går också...
Det är fint vilket som, alla möjliga modeller...
Ikväll ser jag fram emot premiären av "Så ska det låta".
Älskar det programmet så jag hoppas, och tror, att nya säsongen kommer bli lika bra som alla de tidigare.

På återseende.
💚

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Gjorde i lördags kladdkakan du la ut recept på för ett tag sen med mandelmassa, vit choklad & äpple. Den var väldigt god, älskar äpple i alla former. Så tack för recepten.

Kram Jenny i Skara

Tulipa sa...

Hej Jenny.

Åh vad roligt att höra! Recept är alltid trevligt tycker jag, roligt att det uppskattas också!

Stor kram till dig.