fredag 16 oktober 2020

Äppelkladdkaka med mandelmassa och vit choklad.

Jamen visst, ni som läser här ofta vet vid det här laget att jag gillar enkla recept.😍
Annars sorterar jag bort det.

Men detta tyckte jag lät gott och enkelt så i söndags bakade jag denna goding.

Baka den i god tid så den hinner sätta sig.
Gärna dagen innan, då den var superduper god dagen efter också!

Jag menar nu är det ju faktiskt helg igen så varför inte sno ihop denna...
(Perfekt om man som jag gillar mandelmassa....)

Saftig Äppelkladdkaka

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 äpplen
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
50 g vit choklad
50 g mandelmassa
100 g vaniljkesella
florsocker till garnering
smör till formen plus ströbröd

Ugn; 175 grader

Riv 2 äpplen, mandelmassa och choklad.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt sedan ägg, sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.
Vänd ner kesella, choklad, äpple och mandelmassa.

Häll i formen med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, som du smort och bröat.
Skiva ett äpple i tunna skivor (ta bort mitten först) och lägg ovanpå.

Grädda i ca 30 min.
Låt svalna!

Pudra över fölorsocker.

Servera med vaniljglass eller grädde eller vaniljsås...
Vad man gillar bäst.
Trevlig fredag och god helg!
💗

Inga kommentarer: