söndag 13 oktober 2019

Äppelpaj med mandelmassa


Här kommer ett recept på äppelpaj som jag gjorde förra helgen.

Kanske något att testa idag?

Originalrecept nedan;

4 äpple skalade och tunt skivade
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
0,5 dl mandelmassa, riven
100 g smör
kanel, malen

OBS!
Jag gjorde dubbel sats av degen mot vad som står beskrivet ovan! 
Och dessutom toppade jag med lite riven mandelmassa ovanpå också!
För om det är något man inte vill snåla på så är det ju den goda smeten/toppingen på en äppelpaj.😊


Gör så här;

Ugn; 200 grader

Smörj en ugnsfast form.
Blanda vetemjöl, havregryn, strösocker och mandelmassa i en skål.
Lägg äppelskivorna i formen och pudra över kanel efter smak.
Strö över mjölblandningen.
Hyvla smöret med hjälp av en osthyvel och täck pajen med smöret.
(här strödde jag också på lite mera av den rivna mandelmassan)

Grädda 20-30 minuter. Eller tills pajen fått en fin färg.

Servera med vaniljsås.

Recept från Köket.se




Äppelpaj är ju bara den godaste höstfikan tycker jag.


En stund i höstsolen gör gott för själen.



Vår magiska utsikt.

Vi har haft en häger som hållit till här i några veckor och det är så mäktigt när den kommer insvepande och placerar sig på bryggan.
Det är livskvalitè för mig med naturen inpå knuten.


Säger hej med en frostig stjärna.

Ses snart igen.
💚

Inga kommentarer: