Saffranssnittar
Recept från Niiinnis Kitchenlife
160 gram rumsvarmt smör
1 g saffran
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Pärlsocker att strö över
Ugn 180 grader
Smält lite av smöret och rör i saffranet.
Rör om, det ska bli härligt gult.
Resten av smöret ska inte smältas, utan blandas i degen rumsvarmt.
Ha i alla ingredienser i en bunke eller köks assistent. Arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla till längder.
Det får plats två längder på varje plåt.
Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt.
Platta till längderna med handen och sedan pressar man med en gaffel så de får lite mönster.
Toppa med pärlsocker.
Grädda längs ner i ugnen, de ska bli lite gyllene.
Enligt receptet står det 13-15 min, det var för lång tid i min ugn, 10-12 min blev bra!
(på 15 blev de brända, så passa dem! såå olika från ugn till ugn...)
De ska inte bli för hårt gräddade!
Låt kakorna svalna lite och skär dem sedan snett på längden medan de är fortfarande lite varma.
Låt svalna innan du lägger dem i en burk.
Farligt goda är de!😉💛
Ja dessa borde faktiskt komma med en varningstext!
Man kan inte sluta äta för de är så goda!😇
💛💛💛💛💛
1 kommentar:
Merci pour la recette, elle est simple. Je ferai ces biscuits pour Noël !
Skicka en kommentar