tisdag 16 februari 2021

Vit kladdkaka med aprikos.


Denna måste ni testa!
Den är så god! Den kommer jag definitivt att göra fler gånger!

Vit kladdkaka med aprikos.
av Liselotte Forslin, Le Parfait

3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g vit choklad plus 50 g till garnering (jag använde "bara" 200 g och tycker det räcker)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
150 g aprikosmarmelad
2 msk creme fraiche

Ugn 225 grader

Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant. 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

Hacka nästan all vit choklad. spara lite till garnering, och rör ner chokladen i smöret så det smälter helt.

Ta kastrullen från plattan.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. 

Vänd ner det i äggsmeten växelvis med smör och chokladblandningen.

Rör bara så att det precis blir blandat och häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
Om den börjar få för mycket färg, lägg på lite folie.

Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela det över den avsvalnade kakan.

Riv resten av chokladen.
Bred creme fraiche runt kanterna på kakan och garnera med den rivna vita chokladen.

Servera med grädde.



Tokgod!😍
Perfekt fluffig och krämig och aprikosmarmeladen gifter sig så bra med den vita chokladen.
Den måste ni bara testa helt enkelt.


Idag har kommunen varit här och filmat...😉
Tror de besökte fem olika företag här i Laholms kommun och det ska klippas ihop och läggas ut på deras sociala medier.


Kram!
💚

Inga kommentarer: