Godkväll söndag.
Här kommer ett inlägg jag skrev ner för några dagar sedan.
Ett recept värt att spara.
Men en liten rabarberkaka blev det bakat i alla fall.
Testade ett nytt recept jag hittat hos Coop.
Och det var supersmaskigt.
Dock stämde inte gräddningstiden i receptet med vad som passade vår ugn (jag gräddade lite längre, känn efter med en sticka), men jag skriver original receptet här nedan.
Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows.
Ugn; 200 grader och 125 grader
400 g färsk rabarber
3/4 dl strösocker
1 msk mortlade kardemumma kärnor
3 dl minimarshmallows
(ev florsocker till garnering)
Kaksmet;
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl mjölk
Gör så här;
Ugn 200 grader.
Skölj och skär rabarbern i 1-2 cm stora bitar.
Vänd runt dem med socker och kardemumma.
Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.
Vispa smör och socker pösigt med en elvisp.
Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång.
Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna.
Vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en liten långpanna/ugnsform ca 25x35 cm täckt med bakplåtspapper.
Fördela rabarbern jämnt över hela kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Sänk värmen till 125 grader och strö över marshmallowsen.
Grädda ytterligare ca 15 min.
Låt svalna i formen och och skär upp i rutor vid servering.
Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar