Sommarlovskakan.
Hej lördag.
Kikar in med ett recept jag bakade igår, faktiskt i butiken för annars hade det blivit för sent (det är bra ibland att kunna ha en ugn på jobbet)😉
Receptet kommer från Catarina König och är som följer;
Catarinas Chokladdröm
150 g smält smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 nypa salt
Daimgrädde;
1 dubbeldaim
3 dl grädde
Topping;
Jordgubbar och dumle
Ugn; 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter med kakao.
Smält smöret, dra bort från värmen och tillsätt alla ingredienser.
Rör till en kladdig och slät smet.
Häll upp i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen ca 18-20 min.
(jag tog ut min på 16 min och då blev den perfekt med den ugnen jag hade)
Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
Daimgrädde;
Koka upp grädden i en kastrull och hacka daimen.
Rör sedan ner den i den heta grädden.
Rör tills allt smält.
LÅG värme men rör hela tiden!
Häll upp i bunke och ställ i kylen fram till servering.
Vispa sedan upp daimgrädden när den är kall.
Vispa till fluffigt som vispad grädde.
Spritsa på den kalla kakan och toppa med bär och halverade dumle.
(kan stå färdig några timmar i kylen)
Till alla sommarkakor passar det perfekt med fat av alla de olika slag som man kan fynda på loppis.
Känns så somrigt och enkelt trevligt.
Sen är det mysigt att blanda nytt och gammalt och olika mönster och glas!
På bilderna har jag också den röda keramiken från Gerbera som bara är en helt underbar röd nyans.
På sommaren blir den ljuvlig till alla bärpajer och vackra sommarfärger.
På vintern är den ju också perfekt.
😊
Ja rött är bara så rätt!
Alla årstider.
😍
Ha en skön somrig helg nu.
💛
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar