söndag 14 augusti 2022

Bruschetta med nektarin, tomat, chèvre och mascarpone.

 

(bild från instagram)


Hej på er!

Här kommer receptet jag skrev om igår.

Och detta rekommenderar jag verkligen!

Det får smaklökarna att dansa.

Recept från underbara kocken Jennie Walldèn


4 skivor Levain bröd eller annat osötat surdegsbröd

1 vitlöksklyfta

2 mogna nektariner (eller persikor, vilket var vad jag köpte)

8 körsbärstomater

4-5 msk olivolja

2-3 tsk balsamvinäger

125 gr bredbar chevre

75 gr mascarpone

Basilikablad

 (glömde jag köpa, gott ändå!😍)


Rosta brödskivorna till gyllene.

Med en lätt hand dra vitlöksklyftan över bröden (det ska gå mindre än en klyfta till alla skivorna).

Dela brödskivorna 2-3 bitar beroende på storlek du önskar. Ringla ca 2 msk olivolja över. Salta lätt.

Hacka nektarin och tomat i ca 0,5 cm bitar. Häll på 1 msk olivolja, salta och peppra lätt och rör om.

Bred på generöst med chevre på de rostade bröden. Klicka på mascarpone och tryck till lätt i mitten så det blir en liten grop.

Lägg i nektarin och tomatblandningen, ringla över lite balsamvinäger (jag tog balsamico) och lite mer olivolja. Strö på basilikablad och servera.


Räcker som förrätt till 4.

Servera gärna ett glas välkylt smakrikt rosè till.


Smakar sommar!

Kram

💗

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter gott och ser fräscht ut! Blir lite förvånad att du inte odlar en kruka basilika.
Kram Monika