lördag 24 april 2021

Vit kladdkaka och en god grillsås


Igår firade vi Olivia som fyllde 20 år.
Tänk vad tiden går...helt galet.

Man kan ju inte ha några större kalas i dessa tider men en liten bjudning blev det.

Solen sken underbart denna dag även om det var blåsigt men med tanke på hur växlande vädret varit sista tiden så är man så tacksam för sol!😄
(kunde ju lika gärna vara hagel eller snö...hujedanemig...😖)


Vi grillade i alla fall och kunde sitta i uterummet hela kvällen.

Till efterrätt hade jag gjort två olika kladdkakor.
Vi älskar kladdkaka och väljer det alla dagar i veckan framför tårta.😃

Bägge var goda men allra allra bäst var ändå denna med vit choklad.
Helt perfekt len och mjuk och söt och man ska absolut lägga bär ovanpå.

Receptet ska ni givetvis få!




Kladdkaka med vit choklad

200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker

Ugn 175 grader

Smält smöret. Ta från värmen och rör ner den vita chokladen som bryts i bitar. Rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i choklad/smör blandningen, mjölet och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Den ska kännas lite lös när man tar ut den.
Gör den i god tid så den hinner kallna och "sätta sig".

Lägg färska bär ovanpå och bjud med grädde.

Så god!






Till det grillade testade jag en ny sås som också var såå god och fräsch och som min mamma och svärmor ville ha receptet på så det skriver jag här till er också.😍



Sås med feta och citron.

2 dl creme fraiche
100 g smulad fetaost
1 vitlöksklyfta pressad
rivet skal från en citron och pressad saft från citronen
(jag gjorde drygt en och en halv sats av detta recept och tog då skal från hela citronen och pressade i saften från halva...en smaksak så klart! testa dig fram)
Grovmalen svartpeppar från kvarn och lite flingsalt

Väldigt gott till grillad kyckling och potatisgratäng.😋


Hoppas ni har en härlig helg!

Idag grillar vi pizza på baksten och tar det lugnt.

Kram Mariette

Inga kommentarer: