onsdag 7 april 2021

Sparris på smördeg


Det här är så gott och lätt så det vill jag tipsa om idag.
Perfekt om du vill ha det som förrätt eller som "plock" upptill annan mat.

Vi hade det på påskafton ihop med annat.

Receptet kommer från Jessica Frej
Jag ändrade lite smått (som ostsort och krydda) 
och så här gjorde jag;

1 rulle färdig smördeg
1 burk creme fraiche (liten burk)
riven parmesan
1 bunt sparris
flingsalt
svartpeppar mald från pepparkvarn
rivet citronskal från 1 citron

Rulla ut smördegen på bakplåtspappret.
Bred på creme fraiche, strö över parmesan, smak och tycke hur mycket man vill ha på!, sprid ut sparrisen som du skurit av den nedre träiga delen på, strö över flingsalt och ha på svartpeppar från kvarn.

Baka i ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter.
Skär i bitar och servera.


Kram

Inga kommentarer: