måndag 8 juni 2015

En god pasta och lite annat...


Hej Skolavslutningsvecka!

Nu är det magiska tider...
Ni vet dagar av förväntan och längtan...
Att sluta skolan och träda in i sommarlovet är något speciellt och stort och sen när man börjar igen är man ju en hel årskurs äldre))!

Ett sommarlov var en evighet när man var liten.
Den känslan tror jag inte jag var ensam om att ha...

I år känner man så klart att värmen saknas för att det ska vara komplett...
För sommaren är ju där...
Överallt omkring oss är den, men man sitter knappast ute och njuter i kalla vindar och låga temperaturer...

MEN, det ska ju bli lite bättre med ett litet högtryck på runt 20 grader så allt hopp på det!

Här i uterummet tycker jag i alla fall om att sitta och läsa sommarkvällar. Bra eller dåliga vädermässigt så har man naturen runt sig...


Årets första pioner i trädgården har slagit... De enkla söta...


Rottingbrickan från Tine K Home, liksom urnan från PB Home är favoriter.
Och när man är glad för att flytta på sakerna, som jag är!, så är det dessutom smidigt med en bricka.


Till helgens grillat gjorde jag ett recept som jag tyckte var så gott.
(jag är en pasta lover!)
Så det delar jag med mig av till er också.

Serverade det till grillat och med en god sås.


Pastasallad med salvia och brynt smör
(recept från Coops medlemstidning Mer Smak)


Jag halverade receptet och gjorde som följer;
(lagom till två hungriga vuxna!)

1 pkt ostfyllda pastaknyten (färsk pasta!)
1/2 knippe sparris
lite rädisor
1/2 rödlök
25 g smör
1 tsk vitvinsvinäger
10 salviablad
rivet skal från en halv citron (endast det gula!)
salt och svartpeppar 
1/2  klyftad citron
(babyspenat ingår i originalreceptet men det hade inte jag hemma)
Lade även på lite färsk basilika

Koka pastan enligt anvisningar på paketen.
Ansa sparrisen och dela på mitten. Koka i saltat vatten ca 3 min.
Skär rädisorna i kvartar och löken i ringar.
Bryn smöret och tillsätt vinäger, 5 strimlade salvia blad och finrivet citronskal.
Vänd runt pastan med grönsakerna och det brynta smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa salladen med salvia och lite färsk basilika-



Ha en fin måndag och så förstås,
heja Sveriges fotbollsdamer!

Kram M

Inga kommentarer: