En god glass i sommarvärmen kan det vara något?
Denna gjorde jag i helgen och blev fika till fotbollen igår kväll.
Jag kan säga att det smakade helt förträffligt.😍
Receptet kommer från fantastiska Camilla Hamid.
Jordgubbsglass
(från boken "Godare glass-utan glassmaskin, Camilla Hamid)
8 dl färska eller frysta jordgubbar
saft från 1 citron
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
Gör så här;
Mixa jordgubbar, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med en stavmixer.
Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp.
Tillsätt jordgubbspurèn och vänd försiktigt samman med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i en form som rymmer ca 1,5 liter.
Täck med plastfolie och och låt den stå i frysen minst 6 timmar, helst över natten.
Låt gärna tina före servering i ca 5-10 minuter.
Solen steker denna måndag och vi jobbar på.
Fyller på antiken, snittar och vattnar blommor.
Plockar upp nyheter, packar och skickar paket, uppdaterar webshopen och tar hand om kunder.
Roligt är det när så många turister hittar hit.
Hoppas veckan börjat bra!
Somriga soliga hälsningar!
💗
1 kommentar:
I love strawberry ice cream! It looks very good.
Skicka en kommentar