torsdag 5 maj 2016

Kristi Himmelsfärds Dag


Rabarbertider och grilltider hör till sköna gröna maj.

Och oj vad det exploderar i naturen nu...
Det händer så fort och är så vackert att man tappar andan och inte vill gå in...

Därför är det verkligen guld att kunna sitta ute i uterummet länge om kvällarna och njuta av tiden som är...


Igår kväll slängde jag ihop en rabarberpaj medan jag förberedde det som skulle grillas och jag gjorde denna;

Knäckig rabarberpaj

Ugn 150 grader

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Blanda alla torra ingredienser.
Smält smöret och häll i grädde och sirap.
Blanda allt.
Skär rabarbern i bitar.

Lägg sen rabarbern i smord form, lägg på smeten och grädda ca 40-50 min tills fin färg.

Servera med vaniljsås, 
så klart!
Mums!



De vita narcisserna har verkligen varit hur fina som helst och något jag vill ha nästa vår också.
(när man gillar vitt så..)


Nu ska jag göra grillspett med fläskfile och karrèskivor som ska marineras inför kvällen och sen blir det ut i solen!

Idag har vi stängt i butiken men öppet fredag och lördag precis som vanligt.

Önskar er en riktigt fin Kristi Himmelsfärds Dag!

Inga kommentarer: