måndag 16 februari 2015

En födelsedag och en gudomlig efterrätt!


Sååå god efterrätt...den måste ni testa!
 
 
Hej på er!
 
 
Så blev det Sportlovsvecka för barnen, men vädret är inget vidare sportigt får man nog säga...
Det blåser hur kalla och bistra vindar som helst och himlen är grå och några enstaka snöfläckar ligger här och där...
Hmm... inget jättekul ute väder men men....
 
Jag önskar mig i alla fall just nu en riktigt skön sol på himlen..
Det känns som att jag är svältfödd på ljus...
 
Igår blev jag dock så mysigt uppvaktad att jag inte hann tänka på något väder...
 
Hur härligt som helst att fylla år när det blir så bra.


 
På kvällen var det,förstås (!!!), en liten enkel födelsedags middag för nästa helg blir det åter igen kalas...
Igår bjöd jag på räk och kräftpasta, nybakt bröd och vitt vin och till efterrätt en Daimchokladmousse
 
Alltså den var så god!
 
Den måste ni testa!
 
Receptet har ni här!
 
 
Daimchokladmousse
 
(jag gjorde dubbel sats, receptet nedan är enkel sats!, och dubbel sats räcker till ca 10 glas av den typen ni ser på bilderna)
 
150 g Marabou mjölkchoklad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g Daim (två dubbel Daim)
 
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite.
Vispa grädden ganska löst.
Vispa ihop äggulorna i en annan skål och tillsätt där i den smälta chokladen under omrörning med elvisp.
Tillsätt lite av den vispade grädden till äggulesmeten och fortsätt vispa...häll sedan ner resten av grädden och fortsätt vispa...
Hacka Daim och rör ner den i moussen med slev.
Spara lite till garnering.
Häll upp i glas och låt stå kallt till servering.




 
Olika ljusstakar och snäckgirlanger, nyaste nytt från butiken, fick pryda mitten av bordet.
 
I paketen denna dag låg det bla träningskläder, pengar till något speciellt jag önskar mig, en överraskningstrip, choklad, ljuvliga tygservetter från Zara Home mm.
 
Vem blir inte tacksam för det...
 
Jag blev vääääldigt tacksam.
Och glad och lycklig!
 
God måndag finaste och tack för gulliga värmande och helt underbara hälsningar!
 
Kram Mariette


Inga kommentarer: