torsdag 28 juni 2018

Kaka med choklad och nutella.


Heej.

OMG vilken fotbollsmatch mellan Sverige och Mexico igår....

Så glad att jag kunde köra hem och se den på TV. Aningens dum tid när de spelar klockan sexton och man jobbar då))😉 Men jag kunde ta ledigt. Ibland är det bra att vara sin egen boss. Om allt flyter på vill säga.😊


Men för någon vecka sedan bakade jag denna supergoda kaka och för att det inte ska falla i glömska så måste jag lägga in receptet nu.

Så här har ni det!

Chocolate chip nutella cake

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl brunt farin strösocker
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl hackad mörk choklad
2,5 dl nutella

Ugn 175 grader

Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och smöra lite.
Vispa smör, farin socker och strösocker fluffigt.
Tillsätt ägg och vispa ihop.
Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver och arbeta ner i smörblandningen.
Tillsätt chokladen och arbeta ihop smeten.
Smält nutella på svag värme över vattenbad.
Bred ut hälften av kaksmeten  i formen och häll över nutella och bred ut.
Häll sedan ut sista smeten och bred försiktigt över nutellan.

Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min.
Den ska inte se helt klar ut när man tar ut den ur ugnen utan den måste stelna och sätta sig innan man sen äter den.
Den ska inte bli torr!
Alltså en kaka man måste baka i lite god tid innan den avnjuts.

Ja oj så god denna var.
Älskade kombon av brunt farin strösocker och choklad och nutella.

Måste testas!
Servera med glass eller vispad grädde.


💜💜💜

2 kommentarer:

Ulrica Fyhrlund sa...

Den kan du göra omväxling med och lägga i kondenserad mjölk på toppen oxå. Det är oxå supergott!istället för nutellan :)

Tulipa sa...

Låter inte dumt det))

Kram!