God morgon!
Sitter här med kaffekoppen och jobbar undan det man ska hinna innan det är dags att öppna butiken, som bla att skriva fraktsedlar och boka hämtning på paket...
Just nu är det mycket med det mesta och det är roligt.
Så vill jag ha det.
Tänkte att ni skulle få receptet på de goda bullarna som bakades hemma hos oss i söndes.
Bullar med saffran och mandelmassa och vaniljsocker hur gott låter inte det...
Och de var kanon!
Alla i testpanelen, 7 stycken, gav tummen upp. Jag kommer att lägga dem till mina favoriter.
Saffransbullar med mandelmassa
ca 25-30 små bullar eller 18-20 stora
Ugn 250 grader
125 gr smör
5 dl mjölk standard
50 g jäst för söta degar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 g saffran (två påsar) plus en sockerbit att mortla det med
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning;
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 ägg till pensling
pärlsocker
Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ner det mortlade saffranet. Smula söner jästen i en bunke och rör ut med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, saltet, sockret och nästan allt vetemjöl. Arbeta smidig och låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Rör ihop fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda.
Dela den i två delar kavla ut varje del till en avlång kaka ca 25x40 cm. Bred ut fyllningen. Rulla ihop och lägg i formar.
Här är det större muffinsformar som gäller! De vanliga små bullformarna är inte att rekommendera, alldeles för små! Jag tog delvis riktigt stora amerikanska muffinsformar av bra kvalitè och där blev inte formarna flottiga av all den goda fyllningen och även mellanstora muffinsformar av tydligen mindre bra kvalitè och de blev rätt smöriga i botten...Men lika goda...))!
Ett annat tips är att lägga formarna i muffinsplåt så blir de stora och höga och flyter inte ut under gräddningen!
Jäs 30 min.
Pensla med ägg och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Receptet har jag hittat på Matplatsen.
Godare än lussebullar men med lite känsla av kommande adventstider...
God tisdag!/
Mariette
8 kommentarer:
Fullkomligt älskar bullar med madelmassa och saffran! Du är dock allt lite busig som börjar med det redan. ;-)
Ha en bra dag!
Kram kram
Mums, låter jättegott! Älskar saffran!
Här skrivs det också fraktsedlar och bokas frakt, fullt upp!
Ha en bra höstdag Mariette!
Kram Marie
Hej, rara Mariette! Jag följer din blogg men har väldigt svårt med ordverifikationen att se bokstäverna:( Min syn har drastiskt försämrats och det var tänkt jag skulle skaffa nya glasögon men de pengarna fick jag lägga på en ny tvättmaskin. Nackdel när man bor i hus och nu som änka med en alltför tunn plånbok. Brukar istället gilla/kommentera på FB. Dock lätt man kan missa där med alla tävlingar. Jag tävlar själv! Det blev en lång kommentar som det inte var tänkt från början.
Saffransbullarna ser riktigt smarriga ut!
Här har vi en regnig grådag! Ger dig virtuellt sprakande höstkramar med mycket färgglädje i.
/Renate
Hej bästa Renate!
Tack snälla för din hälsning, och för alla andra fina hälsningar du skriver på fb och här på bloggen genom åren! Tyvärr har jag blivit tvungen att sätta dit ordeverifikation på kommentarer på bloggen för det började komma en massa tråkiga spamkommentarer och det hamnar på gamla inlägg likväl som nya och det tar tid att sitta och plocka bort så därför är det tyvärr ett nödvändigt ont, även om jag förstår att det komplicerar och ger färre hälsningar.
Må så gott!
Här i Knäred har vi en underbart fin solig dag!
Kramar Mariette
Åh det lät riktigt gott!
Ha en fin kväll!
Kram
Lotta
Åh så goda bullar, om än lite tjuvstart....
Önskar Dig en härlig tisdagkväll, kram Kate
Mums! en omgång såna får det nog bli till lovet!!!! tänkte baka mjuk pepparkaka imorrn, det börjar bli lite julsug i tarmen....kram!
Hej, rara Mariette! Vsg! Tycker det är en glädje att titta in i din fina blogg med alla vackra inspirerande bilder.
Jag har full försåelse för att du måste ha ordverifikation.
Sol hade vi tidigare i dag men lagomsom jag cyklade hem från kyrkogårn kom regnet.
Varm lördagskram och en mysig lördagskväll önskar jag dig och
din familj!
/Renate
Skicka en kommentar