söndag 1 september 2013

Äppelpaj med kolasås och pecannötter...

 
Om hösten knackade på dörren igår
 så tog den stora klivet in idag med september skrivet i almanackan och en massa blåsande och kraftiga regnskurar på väderkartan.
 
Något bakat har det inte blivit denna dag, men väl kransbindning, joggingrunda, städning och annat som tillhör livets måsten.
 
Bakade i alla fall en ny äppelpaj häromkvällen och den var så god så god.
 
Receptet hittade jag på ICAS hemsida.
Var lite fundersam om det där med kolasås kunde vara gott i men det var det! Blev nästan lite nötknäckig smak av den,
 och receptet har ni här!
 
 
Äppelpaj med pecannötter och kolasås
 
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
0,5 dl råsocker
1 krm salt
600 g äpplen
100 g pecannötter
2 dl kolasås
2 msk flytande margarin
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Blanda mjöl, smör, råsocker och salt till en smulig massa.
Arbeta ihop till en deg.
Dela kärna ur och skär äpplena i bitar.
Blanda dem med pecannötter, kolasås och matfettet.
Lägg i en ugnssäker form.
Fördela degen över äpplena.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
 
(Som vanligt hade jag den inne lite längre än vad som stod i receptet och avslutade sedan med grill för att få lite färg på äppelpajen.)
 
Servera med vaniljsås.

 
Fortsatt fin söndag!
// Mariette

5 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Vad gott det ser ut! Roligt med lite annorlunda paj! Kram Suss

AnnaHelena sa...

Oj, så gott det där lät. Jag har letat lite efter ett recept med äpplen som känns lite nytt, och det här ska jag prova! Tack för tipset!
Fint med gerberaformen också...

Kram // AH

Sabelhagens Olivlund sa...

Så god den ser ut! Har aldrig ätit en med kolasås i, vore kul att prova.
Trevlig kväll
Kram Maria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det där lät verkligen mumsigt!!! Jag brukar använda hackade nötter eller mandlar i min äppelpaj, men inte tänkt på att det finns ju andra nötter som man kan ha i;)

Ha nu en fin ny vecka!
Kram,
Regina

Ekenäsliv sa...

Å hjälp så smarrigt!!! Måste testas:)
Hoppas du haft en fin helg!
Kram Anna