lördag 7 september 2013

Kladdkaka med havregryn...

 
Godkväll Vänner!
 
Hoppas ni njutit av en underbar solig lördag!
 
Efter jobbet sprang jag en mil, septembersol och härligt väder och därmed svettigt värre, men oj så skönt...
Jag älskar mina rundor!
 
Efter lite vatten och en kopp kaffe kom jag på att jag lovat gräva upp en buske som stod i vägen för ett projekt här hemma.
Och innan jag visste ordet av så stod jag och grävde ett nytt land i mina träningskläder.
 
Ja sån är jag!
Går igång på saker av ren iver och inspiration och helt plötsligt så är det på G.
 
Men det är så jag vill ha det och det är då jag mår som bäst!
Att få jobba och slita är underbart och seeeen kan jag koppla av...
Bara ta det lugnt och njuta av det.
 
 
Igår provade vi en ny kladdkaka.
När jag såg att den innehöll havregryn var jag ju bara tvungen att testa...
 Galet förtjust i just havregryn.
 
Här kommer receptet, som jag hittade på Bakverk och Fikastunder.
 
Kladdkaka med havregryn
 
150 g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
1 krm salt
1 msk kaffe
 
Smält smöret på svag värme.
Blanda ihop havregryn, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner äggen i smöret.
Rör ner mjölblandningen.
Sist kaffet.
Smöra och bröa en form  (24 cm) med löstagbar kant.
Grädda 16-18 min.
 
Njut med grädde!
 
OBS; Gör kakan flera timmar innan den ska ätas så den hinner sätta sig.
 
 
Ser faktiskt ut som att någon satt fingret i kakan...*haha*...och det är inte jag))!
 
KRAM!

1 kommentar:

Elna sa...

Det låter riktigt gott med havregryn i kladdkakan.

Kram