Philadelphiaost i kladdkaka, mycket gott!
Godmorgon Godmorgon!
Här blir det ett morgon inlägg idag igen innan det är dags att sätta full fart med mina bestyr.
Jag tänker alltid att imorgon kanske man kan ta det lite lugnt, men det är alltid nya saker som liksom gör att man inte kan det...
Och det är ju tur att det är så faktiskt...
Att man bakom kulisserna har tuuusen saker att göra!
Måste bla få färdigt ett större skåp så den nya Gerbera keramiken kan sättas fram i butiken...för den frågas det efter var och varannan dag nu, och vad anlände här nu innan öppning,
jo ny keramik från Rif.
(Det är mycket att packa upp från mässan mest hela tiden, plus extra leveranser ev speciellt populära grejer! Men jösses vad kul det är med alla dessa fina saker!!)
Här ska ni i alla fall få receptet på kakan jag gjorde i söndes.
Kladdkaka med philadelphiaost
Kladdkakan;
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
Philadelphiaröra;
300 g philadelphiaost
1 ägg
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smör till formen och ströbröd
Ugn 200 grader
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Smöra och bröa en form och häll i hälften av smeten.
Blanda ingredienserna till den andra smeten med en elvisp så att det blir fluffigt. Bred på 2/3 av röran i formen. Häll på resten av chokladsmeten och sist resten av philadelphiaröran. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min, (ska vara ganska kladdig), låt svalna och severa med vispad grädde.
Gott gott!
Hoppas solen skiner på er med!
7 kommentarer:
Å va gott det såg ut!
Kanske det blir em fika i dag...!
Men OJ så gott det ser ut! Och så läckert upplagt! :)
Kram
jösses va gott de ser ut,ja tack till denna kaka
Vilket spännande recept, helt nytt för mig!
Kram Malin
Det var ett nytt recept på kladdkaka, tack snälla detta ska bakas.
Kram Mamma C
Den ser fantastiskt god ut. Tack för tipset.
Kram Therese
Åh så god den ser ut måste provas. Ha en bra dag/Kram Theres
Skicka en kommentar