Absoluta favoritäppelpajen just nu är denna.
Givetvis bakad i gerbera form!
Ja ni har fått receptet innan,
men i fall ni missat det så kommer det här igen!
Favoritäppelpajen!
6 äpplen
150 gram smör
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Ugn 175 grader
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen och blanda ner alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg i en smord ugnssäker form. Fördela smeten ovanpå.
In i ugnen ca 30-35 min, tills den ser lite knäckig ut!
Servera med glass eller vaniljsås.
Såg ni kocktävlingen på TV4 ikväll?
Snygg inredning i huset säger jag!
9 kommentarer:
Ja, sirap i äpplepajer är allt annat än äckligt, mums!
Fin bild!
Kram Malin
Åååå vad smarrigt ! Tack söta för receptet.Kramar Rita ♥
Det ska jag prova ;)
Ha en fin helg!
Olg@
Hej, Mariette! Så smarrigt, tack för receptet (vill minnas det finns i min receptsamling sen tidigare)!
Jag såg kocktävlingen!
Trevlig helg!
Fredagskram Renate
Åh va gott! Jag måste ta hand om mina äpplen i helgen! Tack för tipset! Trevlig helg! Kram
Den ser supergod ut.
Hur mycket smör ska det vara?? Står ej i receptet.
Trevlig helg!
Mvh Bettan
Åh jag har den formen den är super snygg och maten blir lite extra god i den.Ha en mysig fredag/Theres
Hej Bettan!
Tack för att du uppmärksammade det!
Jag ska rätta till det när jag kommer hem och har receptet!
Mvh Mariette
Tack för att du delar med dig av dina goda recept. Du har en fantastisk förmåga att locka till bakning!!! Ikväll har jag gjort två äppelpajer, en som familjen smaskat på till X-factor, en får följa med till ett möte på jobbet imorgon - yummi, yummi med
vaniljglass till.
Kramisar
Ann-Britt
Skicka en kommentar