Goddag!
Solen skiner och det är söndag!
Nu väntar trädgården, skönaste söndagssysslan om du frågar mig!
En dag där ute går snabbt och sen är man så där härligt trött i kroppen efteråt och förhoppningsvis nöjd med vad man hunnit åstadkomma under dagen också, för ofta blir det ju lite finare överallt när man får gräva och "utestäda".
Här kommer ett litet recept på lättbakat rutbröd i långpanna.
Rutbröd i långpanna
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1 msk honung
2 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl special
1 dl solrosfrön
Garnering solrosfrön
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills det löst sig. Tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen kraftigt och blanda ner solrosfröna mot slutet. Jäs degen i 30-40 min. Smörj en långpanna med lite olja och stjälp upp degen på plåten. Platta ut degen till en jämn kaka och skär med vass mjölad kniv ut fyrkanter, 5x5 cm. Täck över och låt jäsa ca 30 min.
Duscha med en blomspruta eller pensla på vatten och strö på solrosfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 250 grader i 15-20 min. Låt kallna på galler.
Men nu alltså, på med stövlarna och ut i trädgården!
VI SES!
6 kommentarer:
brödet ser riktigt gott ut så det måste jag prova
ha en fortsatt bra söndag :-)
kram Åsa
Takk for oppskriften...som kommer godt med her i Frankrike. Ha en fin dag! Maliva
Det ser gott ut och visst är det mysigt att pyssla lite i trädgården. Du får ha en fin kväll.
Kram
Elna
Mm, vad gott brödet ser ut! Smidigt med långpanna dessutom.
Hoppas din trädgårdsdag blev till belåtenhet.
Kram Malin
Mmmm ser verkligen gott ut, ska baka det i veckan!
Kram Cattis
Tack snälla, det här får man prova att baka.
Kram Mamma C
Skicka en kommentar