Försommarpaj!
Härlig solig dag blev det!
Det inspirerade förstås till att göra något somrigt i fikaväg!
Så därför blev det kombinationen rabarber/jordgubbar till söndagskaffet.
Kan säga att barnen med kompis slukade denna i ett naffs!
Svisch så var den borta och tallrikarna rensade...
och alla nöjda och glada!
Paj med rabarber & jordgubbar
125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl cf
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Skivade jordgubbar och skivade rabarber tillsammans 225 g
Blanda vetemjöl och 1 dl socker i en skål.
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen till en grynig massa.
Blanda cf, vaniljsocker och 0,5 dl socker i en skål.
Häll denna smet i en form som ska vara ca 25 cm/diameter (ej löstagbar kant!), täck botten med smeten och fördela bären över.
Smula sedan mjölblandningen ovanpå bären.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 50-60 min, eller tills fin färg.
Servera med vaniljsås!
4 kommentarer:
Men fy så gott! Blir så sugen av att titta på bilderna.
Kram Malin
Åh, så gott det ser ut!!! Kram Kate
Mmmm så gott, älskar paj, kram
Det ser nästan för gott ut.
Kram Therese
Skicka en kommentar