onsdag 30 maj 2012

Leilas Kokostosca



Godkväll!

En av kakorna som stod på fikabordet igår var Leilas kokostosca.
Den tycker jag absolut att ni ska prova att baka! Saftig och god och toscatoppingen med kokos är en höjdare!


Leilas kokostosca

3 ägg, 2,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 50 g smör, 1 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt

Ugn 175 grader

Vispa ägg, strösocker och vanilsjocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (inte störrre, min form var knappt 23 cm)
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

Gör under tiden toscasmeten.

Toscasmet;
25 g smör, 0,5 dl ljus sirap, 3/4 dl matlagningsgrädde, 2 dl kokokosflingor, 1 dl strösocker

Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull och låt koka samman ca 5 min.
(Rör och passa smeten under tiden)

När 25 min har gått tas sockerkakan ut och toscasmeten bres på.
Ställ in i ugnen igen och grädda tills den är gyllene, ca 15 min.
Låt svalna något och lossa den sedan från formen.

GOD!
 (Tyckte även min mamma som inte gillar kokos egentligen!)

Ha det fint!


6 kommentarer:

Källeboda lantliv sa...

Å! Den måste jag testa .. Passar bra eftersom jag är allergisk mot nötter å mandel .. Du är så duktig på allt ! Kram Jeanette

Bestefars Verksted. sa...

WOW,denne må prøves,så virkelig god ut..........her nord i Norge,kan vi nemlig trøstespise med god grunn.......her snør det,selv om vi snart skriver Juni !! Godt å komme inn her,og få litt feelgood.......bestandig så fine greier og se,her inne hos deg !!! Du får nyte sommeren i nabolandet,og grattis med seieren til Loreen !!!

Johanna Stålros sa...

Den är ju såå god!!! Kram

Karin A sa...

Det där både ser och låter gott! :) Måste nog prövas... Härlig bild.

Ha en skön torsdag!
Kram

Malin`s Diner sa...

Japp, denna ska jag absolut baka snart. Till helgen kanske. Älskar kokos!

Kram Malin

Mamma C sa...

Kokos lät gott, så detta ska provas.
Kram Mamma C