Godkväll!
En av kakorna som stod på fikabordet igår var Leilas kokostosca.
Den tycker jag absolut att ni ska prova att baka! Saftig och god och toscatoppingen med kokos är en höjdare!
Leilas kokostosca
3 ägg, 2,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 50 g smör, 1 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt
Ugn 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vanilsjocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (inte störrre, min form var knappt 23 cm)
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Gör under tiden toscasmeten.
Toscasmet;
25 g smör, 0,5 dl ljus sirap, 3/4 dl matlagningsgrädde, 2 dl kokokosflingor, 1 dl strösocker
Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull och låt koka samman ca 5 min.
(Rör och passa smeten under tiden)
När 25 min har gått tas sockerkakan ut och toscasmeten bres på.
Ställ in i ugnen igen och grädda tills den är gyllene, ca 15 min.
Låt svalna något och lossa den sedan från formen.
GOD!
(Tyckte även min mamma som inte gillar kokos egentligen!)
Ha det fint!
6 kommentarer:
Å! Den måste jag testa .. Passar bra eftersom jag är allergisk mot nötter å mandel .. Du är så duktig på allt ! Kram Jeanette
WOW,denne må prøves,så virkelig god ut..........her nord i Norge,kan vi nemlig trøstespise med god grunn.......her snør det,selv om vi snart skriver Juni !! Godt å komme inn her,og få litt feelgood.......bestandig så fine greier og se,her inne hos deg !!! Du får nyte sommeren i nabolandet,og grattis med seieren til Loreen !!!
Den är ju såå god!!! Kram
Det där både ser och låter gott! :) Måste nog prövas... Härlig bild.
Ha en skön torsdag!
Kram
Japp, denna ska jag absolut baka snart. Till helgen kanske. Älskar kokos!
Kram Malin
Kokos lät gott, så detta ska provas.
Kram Mamma C
Skicka en kommentar