måndag 16 maj 2011

Rundtur hemma hos oss, del 2!

Olivträd i stor korg och bänk i smide från Miljögården utanför vårt hus...

Hej på er!

Hoppas veckan börjat bra!
Tycker det är lite kallt idag, men jag håller värmen genom att slipa möbler! Har en massa i möbelväg som ska fixas till.

Jag skulle ju visa er fler bilder hemifrån oss och här kommer de på rad igen!


När jag var ute och fotade kom tåget precis förbi, vi bor vid en järnväg, och på bilden kröker lilla Elsa rygg vid oljudet av det dundrande tåget!

Caféborden finns till salu i min butik, kommer snart ut lite info och bilder om dem i nätbutiken.

Visst vill man väl börja fylla på sina utekrukor med sommarblommor nu?!!
Jag tar lite då och då, för att dra ut på det roliga...


Biblioteket
Ja, det var det förut i alla fall! Nu har vi böckerna i ett annat rum!
Men lite kontor är det åtminstone. Här har vi barnskrivbord och vuxenskrivbord och skåp som rymmer mycket papper och pärmar och pennor.

Det var så roligt för när fotografen klev in hos oss i fredes så stannade han upp vid tavelväggen och sade;"Vilka fina kort, vem har tagit dem?"
(Bara lilla jag...)

Han började med att gå runt och kolla läget för att veta vart han skulle ta kort, "Oj, här var det hur mycket som helst att ta kort på var hans spontana reaktion!" (egentligen skulle Sofi Sykfont kommit, men det blev ändrat i sista minuten)

Sovrum
Soffan som min kära mamma klätt om får alltid mycket beröm, i bild nere till vänster, klädd i tyg av Lisa Bengtsson.

Allrum
Här spelas det, spel, Wii, X-box, gitarr, och på andra sidan av rummet har vi symaskin och pyssel, perfekt att alltid kunna ha framme för Olivias spontana pyssel infall.
Inte helt sällsynt att man kommer hem från jobbet och ställer sig att laga mat och då hör man symaskinen dra igång där uppe, en stund senare "Kolla mamma vad jag har gjort!"
Väldigt kreativ tjej.
Den vita elgitarren tillhör Olivia,(födelsedagspresent när hon fyllde 10 år i april)

Hallen


I matrummet
Storköksvagnen i rostfritt fyndad på loppis, tidigare planteringsbänk i butiken, men nu står den hemma...tills jag tröttnar..(och jag tröttnar rätt snabbt på vissa saker!)

Tre rum i fil på nedervvåningen

 "Happiness is not a destination but a way of life" skylten, ska vi snart få hem igen har vi blivit lovade av PB Home. Ni är några som väntar...


Stora rummet

På fönsterbrädan i stora rummet,- nya krukor från PB Home och krukväxten Passiflora, funkar strålande att ha dem ute i sommar också, då växer de så de knakar!!

Många krukor har en tendens till att släppa ifrån sig fukt.
Därför brukar jag lägga glas/spegelunderlägg, fyndade på loppisar, under krukorna för att skydda  fönsterbrädorna från att bli helt förstörda.

Hallen på ovanvåningen sedd från andra hållet än i gårdagens inlägg!
Notera toffsen i nyckeln till klädkammaren. Älskar toffsar!!!
Finns i min butik.

Och avslutar med en favorit, formklippt buxbom!

Började köpa sådana för flera år sedan när jag var och handlade blommor till butiken på Gröntorget i Köpenhamn ,sen fick jag smak på det...
Tycker det är så snyggt och stiligt...

Ja hörrni, nu kan jag ju lägga ner bloggen för nu har ni sett nästan hela vårt hem!
(skämt!)

Vi ses snart igen!

Kram Mariette

16 kommentarer:

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Jaaa suck alltså...

Vilket vackert hus och hem, blir alldeles tagen!

Tack alla underbara bilder!!

Kramar, Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en fin rundvandring, vilket vackert hem du har! Lika fint både inne som ute, den fotografen lär ha tagit många bra bilder.
Kramar
AnnaMaria

Unknown sa...

Nej för guds skull, gör inte det!
Det är jättekul idé med en rundvandring och vilket pampigt hus ni har. Ett sådant stort olivträd står på min önskelista. Svårt vintertid dock att få det att må bra.

Tack för titten goa du!

Kram Anna

Soltorpsgarden sa...

Åh så härligt ert hus är, både innte och ute, gillar verkligen fasaden skarpt, är det ett gammalt stationshus? Det kanske du har skrivit någonstans i såfall men det måste jag ha missat, så fint! Kram Vivi soltorp Nu måste jag titta på del 1!

Soltorpsgarden sa...

Hej igen, nu har jag tittat runt mer och även i er härliga trädgård, åh så fint och vilket läge vid vattnet! Förstår att du är duktig i trädgården, den är vekligen fin! Och huset är så vackert! Hur stor trädgård har ni? Förresten är dom formklippta buxbommarna svåra? hej då igen! Vivi soltorp

Millas hem sa...

Hahaha! Håller med Anna...gör inte det!!=)) Jättekul att få kika runt lite överallt i ert vackra hus! Gillar ert tegel på huset...skarpt!

Kram Camilla

Älfgärdet sa...

Ert hus är sååå vackert! Om du bara visst vad jag skulle kunna ge för en sådan jugendexteriör! Dessa fönster, dessa plåttak, detta murverk...suck...!

rosenälvorna sa...

Vilket fantastiskt hem du har!!!!/Christina

Norrfrids Eija sa...

Vilket pampigt hus, så vackert alltså! Och i alla skrymslen fulländad...blir lite avis för gården vi äger kommer att ta en livstid att få klar. Vilket drömreportage det kommer att bli sen! Säg till när det är dags så jag kan stå beredd vid tidningshyllan!
Eija

Norregård sa...

Så fint det är & stoooooort;o)

Kram Malin

Källeboda lantliv sa...

Å ! VAD FINT NI HAR DET ...blir så avis ...fint ialla rummen ..kul att ha en fotograf där ...ja man får ta lite blommor i taget nu ..man vill ju ha så många ..kram jeanette.kallebodalantliv

Stjärnor & Champagne sa...

Mmm ni har ju ett sådant fantastiskt hus och fint inne:) Opps där såg jag visst ditt lilla fårskinn hihi/ Stor kram Anne

Karin A sa...

Oj vilka häftiga inlägg...man inser vilket fantastiskt (och stort!?) hem ni bor i när man ser alla bilder. Kul! Ska även bli kul att se och läsa reportaget i Metro.

Ha en bra vecka!
Kram Karin

Marie sa...

Erat hus är helt fantastiskt Mariette, lika vackert inne som ute. Och din trädgård är en dröm!!!!

Kram Kram
Marie

Sandra sa...

Riktigt avundsjuk på ert fina hus och hem!

StrandviksVillan sa...

Oooh-lala! Jag visste det ju redan - att du har ett fantastiskt vackert hem - och det var verkligen inspirerande med en rundtur så här.
Förstår att fotografen gillade vad han såg och hittade många motiv.

Ha en härlig dag!
kram, Ann-Christine