tisdag 19 mars 2024

På min önskelista mars 2024...


Jag inser att det gått några dagar sen sist.
Dagarna går som alltid fort och livet står sällan still...😊

Sista veckan har verkligen varit fram och tillbaka.

Mycket blommor blir det ju som alltid i mitt liv.

Med hälsan har det varit bra och sämre dagar.

Förra veckan var jag hos en arbetsterapeut eftersom jag i december fick problem med min högra tumme. Efter att ha haft ont ett tag så smällde det helt enkelt bara till i tummen i en vanlig rörelse och leden i tummen "stod ut". Det gjorde så klart väldigt ont och sen har det fortsatt, det går inte över av sig själv, det värker, den är svullen och jag kan inte använda tummen som förut.
Läkaren bestämde därför att jag skulle röntga tummen och som tur var så visade det att jag hade bevarad ledspalt och inga tecken på artros eller artrit eller några skelettförändringar. Så med hjälp av en arbetsterapeut fick jag förra veckan prova ut ett tumskydd jag ska ha när jag jobbar och övningar för att stärka den leden. Det känns bra.
Det är min högra hand och jag är ju högerhänt så det kräver verkligen att jag är försiktig nu och kämpar på med detta så tummen har en chans att läka.

Borrelian har ställt till mycket i kroppen för mig så när man får värk här och där, som jag fått sista tiden, så undrar man ju om det är den som fortsätter spöka...

Läkaren sätter diagnosen överbelastning av tummen och det tror jag absolut eftersom detta hände i december men faktum kvarstår att hela kroppen kan "spöka" av problem efter långtgående borrelia.
Fästingar kan verkligen bli ett helvete...

Att man kan bli så sjuk av dessa djur...

Denna veckan ska jag till min akupunktör igen.
Annars kör jag på med Lion`s Mane pulver och kycklingbuljong som hon rekommenderat mig.
Jag äter inga mediciner längre förutom att jag får stoppa i mig lite för mycket värktabletter ibland (mot vad jag åt förr innan jag blev sjuk, då behövde jag nästan aldrig ta några smärtlindrande...)

Jag känner att jag kommit lång väg mot bättring efter det hemska året av fruktansvärda nervsmärtor i ansiktet men det är tyvärr inte över.
Jag är så otroligt tacksam när jag bara känner mig som vanligt!
När jag känner mig stark. Pigg.
Ni vet när livet är som vanligt, fast det fattar man ju sällan hur bra det är när det "bara" är som vanligt. Man måste ner i skiten för att fatta hur fantastiskt det är att "bara" få vara frisk.
Alla som lider av smärta och värk,- som jag förstår de människorna nu mot innan...

Att få vara frisk är en välsignelse. Så är det.

I söndags var det UNDERBART väder så vi var ute hela dagen.
Körsbärsträdet blev äntligen klippt och rabatterna är rensade från löv och perennerna nerklippta.
På min önskelista står fler sådana dagar,
 och fortsatt bättring med hälsan så klart!💗


Heja våren.💚

Kram från mig
💗

Inga kommentarer: