måndag 24 april 2017

Sexton år


Söndagen kom med sol och en dotter som fyllde år.

Sexton år fyllde vår kloka fina älskade Olivia.


Det är mycket fix ute på ovanvåningen i garaget nu eftersom det ska bli det nya rummet till henne men jag städade och fixade lite inne och förberedde för kalas.


Fortfarande väldigt blåsigt men i alla fall sol!

(solspeglar finns åter igen i butiken!)


I min hängande vas från DBKD har påskriset ersatts av vårkvistar som knoppas...



Frukostbrickan.💖


Det var perfekt flaggväder igår.
Blåste bra och solen lös.
Älskar den där flaggan. Den är så vacker och stolt och ärofylld.

Sverige är verkligen ett land att vara stolt över.


Vädret igår lämpade sig även för att grilla så det blev det så klart och vi kunde sitta i uterummet och det var varmt och skönt med en brasa som sprakade.

Eftersom vi har barn som inte gillar tårta utan kladdkaka är bäst så blev det en sådan, förstås!
Jag hade gjort denna här nedan och den blev verkligen perfekt krämig och mycket god.
Receptet har ni förstås här om ni blir sugna att testa!


Chokladfudgetårta

2 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
150 g smält smör
3 msk kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 och 3/4 dl vetemjöl

Chokladfudge

2 dl vispgrädde
1 och 3/4 dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad grovhackad
50 g smör

Ugn 180 grader

Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör.
Blanda kakao, salt, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten.
Blanda ihop till en slät smet.
Häll i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.
Den blev perfekt i vår ugn efter 20 min, den ska vara lös när man tar ut den, den sätter sig då den kallnat.
Låt sen kakan kallna helt i formen.
Chokladfudgen gör du så här;
Blanda vispgrädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Puttra under omrörning några minuter och stäng sedan av värmen och blanda ner smöret och låt det smälta...
Svalna lite...
Häll sedan på fudgen och ställ i kylskåp.
Gör den gärna dagen innan!
Garnera sedan efter lust och humör!😊
Och servera med grädde.


Och så över till något annat!

På onsdag 26/4 är det modevisning på Hotell Freden här i Knäred.
Mellan 18-21.
Anmäler dig gör du till Ulrika på hotellet, 0430/50400.

Kostnad för kvällen är 100 kr och då bjuds du på lättare förtäring, Stefan spelar, modevisning från Linda`s och Skogaby Golfshop.
Salong Fina fixar modellernas hår, Lugnet på Åsen har liten BH skola och visar lite nyheter, även fler utställare (har dålig koll på vilka de är ska erkännas😉)

Vi på Tulipa kommer inte att vara på hotellet men vi har extra öppet modevisningsdagen till klockan 19 och mellan 17-19 den dagen lämnar vi 15% rabatt på kläder och smycken (kan ej kombineras med andra  erbjudanden och rabatter) och dagen efter modevisningen har du mot uppvisande av biljett från modevisningskvällen samma rabatt, på kläder och smycken (15%).

Missa inte en trevlig kväll med vårinspiration så där en dag mitt i veckan!💄👡👗

Fin måndag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, så fint med den svenska flaggan som vajar i vinden.

Vi hade också kalas för vår 16-åring igår, gjorde chokladbollstårta men den blev lite för mäktig.
Vad bra Kartellampan gjorde sig på bordet!

/Jenny i Skara

Tulipa sa...

Hej Jenny!

Tack!
Och grattis till Er sextonåring!
Chokladbollstårta har jag aldrig gjort...ser så gott ut men jag kan tänka mig att den är mäktig...

Hoppas allt är bra med dig.

Kram Mariette