torsdag 1 januari 2015

En Nyårsafton och en Nyårsmeny!


 
Hej nya år och Nyårsdag!
 
Idag är det inte många knop som görs här hemma...
Jag somnade nog vid halv åtta idag morse så ganska sömnigt var ordet...
Men nu har jag varit ute och gått (gråväder igen, tyvärr och blåsigt!), men så skönt med frisk luft. Det ger alltid nya krafter och ny energi.
 

 
Igår var vi bortbjudna.
Efter att ha provat sisådär fem-sex klänningar blev det den röda jag hade på Julafton, bara lite mera bling bling och rödaste läpparna!
 

Och vilken mat vi bjöds på!
 
Förrätt; räkbakelse, smörstekt sparris, avacado, crostini med brie, havskräfta och halstrad pilgrimsmussla.
 


 
Kalle Anka jul med sprakande brasa, gran och kulor som skimrar i skenet av elden.
Så mysigt och inbjudande.
 

Huvudrätt;
Helstekt oxfilè, hasselbackspotatis med smör, vitlök och persilja.
Potatischips, sås med svamp, smörstekta kantareller, grillade snackspaprikor, haricots verts och cocktailtomater.
 



 
Efterrätt;
havreflarns skålar med jordgubbar doppade i vit och mörk choklad, physalis, melonkulor, semifreddo med tre olika smaker, citron och lemon curd, vit choklad och hallon, mintchoklad och marianne karameller.
Riven vit och mörk choklad.
Mums, så gott!
Vilken grymt god meny det var!
 
Mätta och belåtna och året har slagit om till 2015.
 
Tack fina vänner för en supergod och supertrevlig kväll!
 
Önskar er allt det bästa och en riktigt god fortsättning!
 
Kram!


1 kommentar:

AnnaHelena sa...

Oj oj oj, vilken meny!!! Jag blir så imponerad! Vilken njutning att få bli serverad en riktigt god trerätters!

Du passar så fint i den röda klänningen! Snygg frisyr också!

Kram // AH