Min lilla skrivbordshörna.
Den svarta tidnings/pappersförvaringen i plåt kommer i nätbutiken under morgondagen.
God dag.
Idag känner jag mig bara så där oändligt trött...
Ingen inspiration, ingen energi...
Men det var så lyckat igår.
En trevlig och en lång kväll blev det.
Maten fick massvis av beröm och det är ju kul!
Kan säga att såsen och de där potatissnurrorna var grymma!
Efterrätten då?
Jo den var smaskens den med och receptet kommer från Jennys Matblogg
Daim cheesecake
form med löstagbara kanter ca 25 cm
3 dubbeldaim
1/2 paket digestive
30-50 gr smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
(kokas max två timmar), använder du den karamelliserade mjölken som är färdigkokt, späd med några droppar grädde.
Ta av etiketten på burken och koka i rikligt med vatten, fyll hela tiden på med mera vatten!, ca 1 timme 50 min. Förvara sedan i kylskåp. Kan göras dagen innan.
Drygt 1/2 paket digestive mixas/bankas i påse till smulor. Smält smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i formen, tryck gärna upp det lite mot kanterna.
Ställ kallt medan du gör resten.
Hacka daimen smått. Ta fram tre olika skålar. Dela äggvita och äggula i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så den bildar toppar.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ner äggulesmeten i vitan och Daim i grädden och vänd därefter ihop allt försiktigt i samma skål.
Lägg i formen och ställ i frysen.
Ca 5 timmar behövs för att den ska stelna. (Gör den gärna dagen innan).
Ta fram kakan en kvart innan den ska serveras och bred såsen över.
(Om såsen är för tjock, späd med en tsk grädde)
Servera genast.
Galet god!
Kanske något för nästa helg?
Vi ses och hörs!
2 kommentarer:
Vilka härliga bilder från ditt fina, fina hem! Ja, nog kan jag tro att du fick mycket beröm för maten - det verkade ju hur gott som helst!
Hoppas du kan ta dig en lat-dag i dag så kommer nog energin åter i morgon ska du se!
Kram // AH
Jag lagade dajm kakan då vi hade gäster I lördags - jättegod. Eva
Skicka en kommentar