fredag 6 juni 2014

Brieostpaj med mango chutney

 En riktigt god paj...
 
 
Hej Sveriges Nationaldag!
 
En ledig fredag och ett litet avbrott i rutinerna, det är inte alls fel. Något Nationaldagsfirande kan jag väl inte påstå att det blir här (!!), men vår vackra svenska flagga vajar i vinden och blåser gör det idag medan regnet lurar bakom små solglimtar och moln.
 
Innan jag ger mig iväg här snart så tänkte jag dela med mig av denna paj jag gjorde i förra veckan.
Detta är en paj som bara blir godare dagen efter. Så med andra ord perfekt att kunna förbereda. Den var god samma dag den gjorts, men vad smakerna gifte sig ännu mer perfekt med varandra när den vämdes upp dagen efter.
Så gör den i god tid!
 
Brieostpaj
 
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
 
Fyllning
250-300 g brieost
3 ägg
3 dl grädde
ca 1 dl mango chutney
 
Arbeta ihop mjöl, smör, salt till en grynig massa och tillsätt sedan det kalla vattnet.
Vila kallt ca 30 min.
Klä formen, ca 24-26 cm i diameter och nagga degen och klä kanterna med folie innan du sedan förgräddar den i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10 min.
Skär skivor av osten och lägg i pajen. Fördela mango chutney över osten.
Vispa samman ägg och grädde och häll det över.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min i 200 grader.
 
(En paj som bara blir såååååå mycket godare av att värmas upp igen dagen efter!!!)

 
Bon appètit!

Inga kommentarer: