Sommarkväll
Hej!
Tack för de fina rara semesterhälsningarna!
Det är alltid en så häftig och stor känsla när man ska få gå på semester, eller hur?
Att helt plötsligt få känna att dagarna får breda ut sig och bli till vad de vill och att det innehåller möjligheter
och äventyr
och tid...
Det spelar ingen roll hur mycket man tycker om sitt jobb och att man tycker att det är inspirerande och roligt och att man har svårt att slita sig därifrån,- för får man inte komma bort och hämta kraft och nya intryck så blir det inte roligt längre...
Då blir det bara samma...
Igår var en perfekt start på semsterkänslan.
En stor sol och en eftermiddag/kväll i Båstad med fina vänner och bara vara.
Men före det på fredagen var det försenat födelsedagskalas för Eric som fyllt 9 år.
En sådan där ljummen varm sommarkväll som man önskar alla sommarkvällar kunde vara.
Här hade jag börjat duka upp.
Det blev krämig potatissallad med äpple, lök och bostongurka, helstekt fläskfilè, sallad, Helenas grillsås med bla rödlöksmarmelad, basilika och fetaost(kommer recept på den en annan dag, god var den!), Lohmanders bearnaisesås (favorit!), och hamburgare och frukt.
Sen var det en annan sak att det blev ett litet grilldrama, men det var ju underhållande för "publiken"...
Inga bilder på det, haha...
Två svägerskor och en svärmor...
Min storebror och jag matchar varandra färgmässigt))!
Efter maten skulle det förstås badas från bryggan. Det är tradition.
Olivia och Ella dök i med glatt humör!
Och så kör vi lite hopp...
En annan variant med Nova och Olivia.
En av Erics födelsedagspresenter, ett fotbollsmål.
Det får plats mycket folk här ute, perfekt, och knottfritt när de små djuren kommer fram och härjar. Inga fler kvällar alltså när man måste fly in.
Dags för tårta och sång.
Jag hade gjort Drömtårtor.
Brukade göra dem förr.
Så himla goda.
Här har ni receptet.
Drömtårta
ca 6-9 port, beror på hur tårtglada gästerna är!
150 g oskalad sötmandel
4 äggvitor
2,5 dl florsocker
4 äggulor
1 tsk potatismjöl
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
125 g ljus blockchoklad
100 g smör(obs, ej margarin!)
ca 2 dl vispad grädde
Garnering jordgubbar
Gör så här;
Mal den oskalade mandeln. Vispa vitorna hårt. Blanda den malda mandeln med florsockret och rör sedan försiktigt ner det med de vispade vitorna.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, tallriksstor bakform, och smöra in.
Bred ut smeten och grädda i 175 grader i ca 20 min.
När botten är färdiggräddad, riv försiktigt bort pappret direkt och lägg botten på tårtfatet.
Blanda äggulor, 1 dl vispgrädde, potatismjöl och strösocker i en kastrull. Låt sjuda tills den börjar tjockna. Rör hela tiden!
Tag kastrullen från värmen och rör ner smör och choklad. Kyl krämen i kylen. Rör om då och då. Den ska bli lite "seg" i konstistensen.
Bred den då över den kalla botten och bred på grädde och lägg på bär när den ska serveras.
Gör den helst dagen innan den ska ätas!
God söndag på er!
Kram M
2 kommentarer:
Åh så underbart ni bor!! En dröm...
Härliga bilder du visar, ett perfekt kalas för 9-åringen ser jag ;)
Ha en härlig semester, kramn Suss
Wow, vilket hus och trädgård ni har alltså. Det där uterummet hade jag gärna haft i min lilla trädgård. Underbart!
Njut av din semester! <3
Kram kram
Skicka en kommentar