Tidigare i veckan lade jag ut en bild på instagram på getostpajen jag gjorde.
En paj med karamelliserad rödlök, ruccola, nötter och getost...
Visst låter det gott?!
Den var det i alla fall flera av er som ville ha receptet på och det ska ni så klart få!
Denna supergoda paj hittade jag på bloggen Made by Mary och jag följde receptet förutom att jag valde att ersätta pinjenötterna i ursprungsrecpetet med valnötter och hoppade över timjan.
Vi åt den till räkor, aioli, bröd och vitt vin.
Receptet kommer här som jag gjorde den
Frasig tomatpaj med karamelliserad rödlök och chèvre
200 g smör
knappt 5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 stor rödlök
1 nypa socker
1 msk smör
150 g chèvre, plus lite till att smula över pajen
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 30 g plommonkörsbärstomater eller andra körsbärstomater av valfri sort
Ruccola ,sallad, valnötter
Nyp snabbt ihop smöret, skuret i tärningar, med mjölet.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med avtagbara kanter (jag valde en form med låga räfflade kanter där man lyfter upp botten)
Tryck ut degen i pajformen, gör kanten hög, och nagga botten. Låt vila i kylskåp minst 30 min.
Förgrädda pajskalet längst ner i ugnen på 220 grader i ca 10 min. Låt svalna helt på galler. Sänk ugnen till 200 grader. Skiva rödlöken tunt och stek sedan mjuk i smör på låg värme. När den mjuknat, höj värmen och strö en nypa socker över löken. Låt löken karamelliseras något och ställ sedan åt sidan för att kallna.
Vispa samman äggen lätt.
Vispa sedan ner grädden och tillsätt salt och svartpeppar.
Lägg rödlök i botten på pajen och smula över chèvre.
Lägg sen ut tomaterna, delade i halvor med tomaternas snittyta uppåt.
Fyll på med äggstanning och grädda mitt i ugnen ca 30 min och sedan på grill 200 grader 5 min.
Rosta nötterna i torr panna. Låt svalna lite innan servering. Toppa med ruccola och nötter och lite smulad chèvre.
Mycket goda smaker!
Även dagen efter!
Önskar er en fin fin julifredag!
//Mariette
5 kommentarer:
Ser onekligen riktigt smarrig ut. Har börjat vänja mig vid chevrésmaken nu, men behöver lite upptil. Tycker balsamicocreme är gott till chevré.
Kram kram i solen!
Sååå god den var!!
Tack för receptet!
Kram Marie :))
Mmmm, den måste jag prova! Låter jättegott med tillbehören som du hade till. Perfekt att ta med till kvällsutflykt på klipporna.
Ha en skön söndag!
Kramar
Ann-Britt
Mmm, verkar supersmarrig!
Ser riktigt gott ut, måste jag testa. Tack för receptet. Ha en fin dag.
Kram Pia
Skicka en kommentar