God Morgon Måndag!
Denna vecka är det baka som gäller inför lördagen här i butiken.
En regnig kväll i förra veckan passade jag på att baka smulpaj med jordgubbar.
Det var sååå gott och gick hem hos alla.
Här har ni receptet, som kommer från Coops medlemstidning Mer Smak, men jag valde andra bär (originalreceptet har 250 g hallon och 250 g blåbär).
Smulpaj med jordgubbar
Ugn 175 grader
6-8 port
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1 krm salt
175 g kylskåpskallt smör
Fyllning; jordgubbar
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg.
Strö ut hälften av smuldegen i en smord ugnssäker form. Förela skivade jordgubbar över, här tog jag bär så att degen fortfarande syntes men lade på ganska mycket jordgubbar...
Avsluta med resten av smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills gyllenbrun. (jag gräddade den ytterligare ca en halvtimme extra!, det tog längre tid med jordgubbar i degen), plus att jag avslutade med att strö över kokos och sätta den på grill på slutet.
Servera med vaniljsås...
"Åh mamma vad god, sade Eric!"
Gott betyg alltså!
God måndag på Er!
Kram!
6 kommentarer:
Ser verkligen aptitretande ut :) idag ledig dag och befinner mig i vattenhålet men lite för mkt moln för solstolen, tyvärr...ha en fin dag, kram
Oj, vad gott det ser ut!
Min dotter gjorde en "frasig" rabarberpaj här igår med ett täcke av maräng...........mmmmm, det var gott kan jag lova.
Ha det fint,
Kram Anneli
Mmmm, vad himla gott det ser ut.
Tack för receptet!
Ha en fin dag!
Kram Bodil.
Tack ännu en gång för att du delar med dig av dina recept! Ser riktigt, riktig smarrigt ut.
Ha en fin start på veckan och nya månaden juli!
Kram Renate
Ser riktigt god ut! Jag gillar tidningen Mersmak, den innehåller mycket gott.
Hoppas ni får fint väder på högtidsdagen på lördag.
Kram kram
Jösses så gott!
Ha en fin dag
Skicka en kommentar