Sommaren fortsätter och idag är det klämdag för många.
Inte för butiker dock, så här kör vi förstås på som vanligt.
Ett litet recept ska ni få.
Jag skrev tidigare i veckan att jag skulle göra rabarberglass.
Det var nytt för mig, har gjort glass många gånger men med rabarber...hur smakar en sån glass liksom...
Blev nyfiken och var tvungen att testa.
En manlig i familjen trodde inte alls på det.
Det är bättre du gör jordgubbsglass..*haha*...
Och kommentaren när han sen fick smaka var;
"Bättre än jag trodde faktiskt."
Så där ser man, inte dumt alls.
Hos barnen gick den dock inte hem.
Själv tyckte jag den var frisk och syrligt krämig och god.
(och extra god med lakritssås till...)
Receptet har jag hittat på Jennys Matblogg, och det kommer här...
Rabarberglass
500 g färska rabarber
1 dl vatten
1,5-2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (inte kokad)
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarbern och låt sjuda i ett par minuter tills rabarbern är mjuka.
Ställ i frys/kylskåp tills det kallnat/svalnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så den bildar toppar när du lyfter upp elvispen. Blanda sedan försiktigt ihop grädde, den kondenserade mjölken och rabarberkrämen.
Häll upp i form och ställ i frys minst fem timmar innan servering.
Somrigt gott.
Soliga hälsningar från mig!
4 kommentarer:
Låter jättegott tycker jag. Bra att man inte behöver glassmaskin dessutom. Har ingen och de flesta recept på glass ska ju göras i just en sådan manick.
Kram kram
Hej!
Du gör ju jordgubbsglass!!
Skojar bara, men Du har skrivit jordgubbar istället för rabarber i receptet!
Mvh
Biggan!
Haha, tack Biggan! De där jordgubbarna har satt griller i huvudet på mig kanske...))?!
Nu är det bara rabarber!
Trevlig helg!
Soliga hälsningar Mariette
Tack för receptet! Det låter fräscht och smarrigt. Bra man inte behöver en glassmaskin. Jag har just nu gott om rabarber så det här ska jag testa.
Trevlig helg!
Fredagskram Renate
Skicka en kommentar