söndag 9 juni 2013

På trädgårdsrunda


 
Dagen efter den kungliga vigseln, när jag satt som klistrad vid TV;n och bara tyckte det var underbart fint och romantiskt och galet vackert och storslaget och med riktig jetset inbjudningslista att beskåda så var det dags att landa i myllan igen!
Dags för en trädgårdsrunda helt enkelt.
 
Nordvästra Skåne har haft sin årliga trädgårdsrunda och nu var det ett par år sen sist jag var iväg på det så idag blev det en ny tur.
 
Sist hittade vi makalöst fina trädgårdar som fullkomligt tog andan ur mig och man vill ju inte besöka samma när det finns så många att köra till så vi chansade på lite nya.
 
Den som var min favorit denna gång ser ni bilder på i detta inlägg.
 
Alla bilder kommer från Lone Jönsson och Kenneth Lorentzons magiska trädgård i Kågeröd.
 

 
Jag bara älskar buxbom...
  
Litet lusthus i svart och rött nere vid dammen var effektfullt mot den spegelblanka ytan och jättegunnerans ofantligt stora blad, givetvis ackompanierat med prydnasgräs...
 


 

 
Säg hur man inte kan formklippa buxbom?
 Här former som innesluter en sten ...
 
 
Något annat jag älskar är hostor och det är jag inte ensam om, det ser man tydligt bland många som visar upp sina privata trädgårdar.
Här blir hostorna extra stiliga i par i gjutjärnsurnor.
 


 
 
Så läckert med stolarnas kontrast och samspråk med den flikiga rödbladiga lönnen i förgrunden och den röda dracenan i bakgrunden.
Kontraster som talar!
 
Nu ska jag plocka upp mina egna små inköp från turen och göra en vattningsrunda till sommarens planterade krukor i trädgården.
 
Gröna sköna hälsningar!


2 kommentarer:

No34 sa...

Jisses, den trädgården gick inte av för hackor. Men vilket jobb...:)
Hostor.. Är det annat namn för Funkia det..?!
Söndagskram från Kate

Ekenäsliv sa...

OMG!!!!!!! De kan gärna få komma hit och ge mig ett och annat handtag, för jag vet knappt i vilken ände jag ska börja i…
Himmel så fint och rofyllt alltså!!
Hoppas du haft en skön helg:)
Kram Anna