Godsaker
Hej där ute!
Så rusade denna måndag på i en väldig fart!
En vääldigt blåsig sådan också...*burr*...
Jag har mest varit på språng och fixat med saker inför morgondagens lilla påskinspiration i butiken.
Det är ju faktiskt ganska mycket att stå i inför allt sånt här, men väldigt roligt förstås!
En utav kaksorterna som jag bakat till morgondagen är nougatgömmor.
Jag tror bestämt jag skrivit av receptet från någon blogg men minns tyvärr ej av vems...
Barnen kände genast att det var nougat i mitten och det var populärt så klart!
Kakfat Mateus, kaffekannan födelsedagspresent; Stelton, kopparna gamla från min butik och kökshandduken Green Gate finns i min butik.
Här kommer receptet!
Nougatgömma
20-25 st
125 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1,5 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 50 g nougat (guldnougat styckgodis), lite vit choklad till garnering
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Forma degen till en lång rulle som du plastar in och lägger i kylskåpet en timme.
Skär rullen i 20-25 bitar.
Lägg en nougatbit på varje degbit och rulla ihop till kulor.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10-12 min i ugn 200 grader.
Låt svalna på plåten. Ringla över smält choklad.
Ha en riktigt god kväll!/ M
8 kommentarer:
Ja det är svårt att inte bli sugen:)
fy vad det har blåst idag har hållt mig inomhus...
kram i massor
sandra
jisses, så gott det lät, det riktigt vattnar sig i munnen.
Kram Mamma C
Mmm låter väldigt smaskigt !! Du är så flitig med att baka :)
Kramar // Susanne ♥
Hej Mariette.
Här blåste det som attan igår, kallt, i natt fick vi snö.. Nu är det 10 grader varmt och solen försöker leta sig fram... Liiite varierande väder.....
Tack för receptet på de uuunderbara godsakerna.
ha en fin dag.
kram kram
Jessica
Mmm ser väldigt gott ut, kram
Det där ser ju bara för gott ut.
Ha en härlig dag. Kram Therese
Ser jättesmarriga ut Mariette!
Älskar nougat:)
Ha en fortsatt bra tisdag!
Kraam Jenny
Det receptet tål nog att prövas...Mmmumsigt!! Kram Kate
Skicka en kommentar