Dags för ett recept tycker jag!
Här kommer ett på goda bullar!
Amerikanska kanelbullar
ca 40 st
50 g jäst, 4 dl mjölk, 100 g smör, 1 ägg, 2 msk strösocker, 1 krm salt, 10,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker
Fyllning; 3/4 dl råsocker, 150 g rumsvarmt smör, 4 tsk mald kanel, 70 g cashewnötter eller sötmandel, 200 g torkade aprikoser, 100 g russin
Glasyr; 2,5 dl florsocker, 0,5-2 msk vatten
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i 1 dl av mjölken. Smält smöret i en kastrull, häll i resten av mjölken i det smälta smöret och värm till 37 grader. Häll ner den ljumma vätskan i bunken med jästblandningen. Knäck i ägget och vispa ner det med en ballongvisp. Rör ner socker och salt.
Blanda ner vaniljsocker i mjölet. Rör ner mjölblandningen lite i taget i smeten men spara ca 1 dl till utbakningen.
Täck med handduk och jäs till dubbel storlek ca en halvtimme.
Gör under tiden fyllningen.
Nötter och aprikoser hackas fint och smör, kanel och råsocker rörs mjukt.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i två delar. Rulla varje bit till en ca 40 cm lång rulle och kavla ut.
Bred på hälften av smörblandningen över hela den utkavlade degen. Strö på hälften av nöt/fruktblandningen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Gör likadant med andra deghalvan.
Lägg dem ganska tätt på bakplåtspapper.
Låt jäsa under handduk ca 30 min.
Ugn 225 grader.
Grädda ca 12 min mitt i ugnen.
Ringla över florsocker glasyren när de svalnat något!
GOTT!!!
Receptet kommer från Allt om Mat, 2004, och har alltså suttit i min receptpärm lääänge!
GOD KVÄLL PÅ ER!
6 kommentarer:
Kanske jag skulle baka & ta med till Trysil, åker på söndag:))
Vårkram Malin
Mmmm, så gott det här såg ut då. Tack snälla för receptet
Kram Mamma C
Mmm ser gott ut det där. Och oj vad hungrig jag blev.
Hoppas allt är bra med dig och att du hinner njuta utav det härliga vårvädret.
Kram!
Åh, nytt recept på bullar! Bullar är det bästa jag vet och nya fyllningsförslag uppskattas!
Kram Malin
Så mumsigt det ser ut med bullarna på det vackra fatet!
Ha det så gott!
Kram,
Regina
Härlig bild! Lät som en riktigt god fyllning.
Ha en fin dag. Kram Therese
Skicka en kommentar