söndag 17 januari 2010

Köket på tur!

Bild lånad från Bolig Magasinet
Foto; Pernille Kaalund

Hej på er!

Hoppas ni har en lugn och skön söndag! Här står grytan och puttrar på spisen och brödet gräddas i ugnen, sånt man kan hinna med just en söndag!

Annars började vi dagen med att åka och hämta hem härliga gröna växter och fina vårblommor till butiken. Sen en lång promenad, hur skönt som helst!

Dagens bild är ett kök, för imorgon kommer snickaren hem till oss och ska börja greja i VÅRT kök. Äntligen!!! Det kommer inte att bli så modern stil som i detta exempel, men jag tycker det är läckert... Gillar de coola detaljerna och så känns det så stort och rymligt,- något inte vi heller kan få i vårt kök, för det är så litet så vi sitter i ett annat rum och äter! Men man kan inte ha allt, vi har det rätt mysigt i vårt spisrum (matrum, där vi har öppen spis) också.

Nu är brödet nästan klart och grytan ska fixas till!
Trevlig kväll!

19 kommentarer:

Helen sa...

Hej!
Vad kul att få göra om köket. Vi skulle ha gjort det också förra sommaren men sen blev min man sjuk istället. Vi får se om vi kanske kan få göra det i sommar istället. Vad härligt att få hämta växter och vårblommor, sånt blir glad av.
Kram/Helen

Karin A sa...

Det låter som en skön (och god!) söndag! :) Det ska bli spännande att följa er husrenovering. Jag gillar kontrasten mellan det vita och det svarta i bilden som du visar. Ha en fin kväll och bra start på veckan!

Kram Karin

LantlivsAnette sa...

Ohhh vad spännande, nu är ni igång med köket !!! Du, jag har mejlat til dig !!
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Låter gott med gryta och nybakt bröd. Och att få köket renoverat är toppen. Vi har också ett litet kök, men ganska mysigt. Öppen spis i matrummet måste vara så mysigt.
Ha en bra vecka
Kramar
AnnaMaria

Annika Christensen sa...

Så kul för dig/er med nytt kök.
Trodde först att detta var ditt.
Ha det gott
annika

UlricaA sa...

Räkna med att jag kommer hem och kikar sen :O) måste ha lite inspiration till vårt kök, jag börjar redan bli trött på det gula om än nyinsatta köket, men det är gult och ja gult är väl kanske fint men jag vill ha ett vitt...

Dona blogg sa...

Hej du!
Så kul att få köket fixat :)
Tycker du är så energisk!!
Själv är jag bara trött idag...

KRAM!

Ps. Fin inspirationsbild!

annashusidingtuna sa...

Låter som en riktigt skön söndag. Vad kul att ni ska dra igång köksprojektet, vi är i startgroparna vi med, det är så mycket att tänka på och det blir ju så stort på ngt vis när man gör kök även om det är litet.
Kram Anna

Huset utanför stan sa...

Vad kul att göra iordning köket! Hur stor renovering blir det? Skåp, vitvaror, golv? Vi håller på med en "makeover" av vårt kök. Har satt panel, målat tak och ska försöka oss på att "bygga in" befintliga skåp och lackaom luckorna. Har många andra projekt på gång i huset samtidigt så den stora köksrenoveringen skjuter vi på framtiden.

Stort lycka till med ert projekt. Å, vad härligt med ett nytt kök=)

rosenskära sa...

En riktig gryta, det är mums det, vi hade det igår Bouef Bourgignon med lite piff i form av kabanosskorv. Satt som en smäck med ett glas gott rött. Åtminstone tyckte vi vuxna att det var gott, de två små ligger och kvider med magont båda två, börjar nästan bli orolig, de är inga gnällspikar precis. Önskar man kunde byta det onda med dem.

Stor kram
Lena

VITA NYANSER sa...

Så kul att få börja med köket, ska bli spännande att se vad det blir för något!

Kram L-L

Inspiration i vitt sa...

Hej Tulipa, ååå vad skoj att ni ska renovra köket, stort och dyrt projekt. Vi höll på väldigt länge med vårat men ojoj så härligt när det är klart. Nu är det badrummet som har renoverats och det är nästan klart. Ha en härlig vecka och kram på dig/Ingela.

Signe 1 sa...

Vad hääärligt med ett nytt kök!! Husets hjärta:-) Ska bli skoj att följa, *ler*. Kraam Sofia

Merja sa...

Spännande! Vill oxå:)

Anonym sa...

vad roligt! Då får vi se bilder snart då ?! ;)

Kram pernilla

Love Your Homes sa...

Såå, hur går det idag nu med köksbestyren...det är ju oftast en hel del planerande bakom köksrenovering (man ska ju äta under tiden också).

Sist vi renoverade kök fick vi in 2 skator som gömde sig bakom bråten......Kletus var förtjust! Yäck tyckte nog jag.

Må så gott,
Ia

Stjärnor & Champagne sa...

Åhh vad kul vännen...Vi gjorde vårat kök 2006. Skulle gärna vilja göra om det, skulle inte göra så idag som vi har gjort. Men det får nästa göra. Vi vill ju flytta.
Ha det gott....

Kram Anne

Marie sa...

Åh vad spännande med köket Mariette, ser med förväntan fram emot bilder framöver!

Trevlig kväll!
Kramar Marie

Fro (Idyll på landet...) sa...

Hei!
Det er første gangen jeg titter innom den vakre bloggen din! - Og jeg kommer garantert innom igjen.

Klem