tisdag 19 januari 2010

Kökskaos!

Hej mina vänner!

Lite mer kök, eller rättare sagt kökskaos och skitigt och dammigt...det bjuder jag på idag! Men bara en liten hörna för man vågar knappt visa mer!

Här nedan syns de vitlackerade luckorna, tidigare ek, med de nya knopparna från IKEA, Lindsdal. De förra knopparna var mörka, det ville jag inte ha kvar! Jag ville bara ha ljust!!!

Denna messy hörna får ni se av det gamla köket! Det gula på väggarna är den första färgen jag målade väggarna i för ca 12 år sedan...*uschhh*! (Den har suttit kvar bakom några skåp)

Här ser ni i alla fall att lite vit bänkskiva kommit på plats och att luckor börjat komma upp. Vi har höjt alla ovanskåp, gjorde jättemycket skillnad! Innan hade man huvudet in i skåpet!! Socklarna är inte ditsatta, till höger skymtar "original" som jag tänkte måla svart med griffeltavelfärg för att bryta det vita. Allt blir ju nämligen vitt! Kaklet kommer att bli vitt, men jag har inte bestämt mig ännu för vilket... Däremot såg jag en så läcker bild på ett kök från underbart fina Florsjö Gård, Lantliv nr 12, 2008, där hade de satt rostfritt stål bakom spisen upp till den fristående fläkten, det var sååå snyggt! Och så vitt runtomkring! Så den bilden har jag i huvudet nu när jag ska göra mitt val...

Mitt uppe i taket skulle jag vilja ha IKEAS lampa Maskros. Vi har så högt i tak så jag tror den hade varit läcker där...

I andra änden av köket har vi kompletterat med stommar och luckor Applåd, helt släta vita luckor, vilket visade sig vara bästa alternativet att matcha de gamla med. Många av IKEAS luckor är inte kritvita och just kritvitt hade jag valt på våra nylackerade. Att tillföra fler underskåp ger också mer arbetsyta vilket jag verkligen behövde då det tidigare var minimalt med det!

I andra änden hade jag också tänkt att vi skulle sätta in gamla fönster i den lilla bit vägg som skiljer kök från stora rummet, dock har vi inte komit så långt ännu...

Bänkskiva vit laminat, även det IKEA.

Idag har jag köpt fläkt och häll. Vi bestämde oss för att vi ville ha större fläkt än vad vi tänkt oss från början, så då blev det till att ta bort två skåp runt fläkten och istället få plats med en lite maffigare 90 cm bred i rostfri design.

Lindsdal handtag

Ja , det var väl lite av det hela! Bilderna togs vid 16-tiden i eftermiddes i lysrörsljus (!!!) så det blev inte det bästa ljuset..men, men, det fanns inget att välja på för fototillfället!

Tack för era tips och tankar om kakel, det uppskattas mycket!

Fortsättning följer!

10 kommentarer:

Grön Iris sa...

Det är spännande att följa din köks make-over. Gillade handtagen, retro stil super snyggt.

Stort lycka till i eran köksröra!

Kram Linda

Sköna o Gröna Ting sa...

Nu du.., det börjar ta sig.., vad härligt!!!
Hoppas inte jag ställde till det för dig i dina planer av kakel.., knepigt tips om att blanda hej vilt:):)
Jaja, jag tror ju fortfarande att det kunde bli cool!!!

Nu kallar sängen mitt ljuva namn...
Sussa gott
Kram
Marianne

LOPPISLIV sa...

Så spännande med köksrenovering, hemmets hjärta ju :-) Ser jättefint ut!! ska bli spännande att få se resultatet sen. Jag skulle vilja byta ut vårt kakel i köket, vill ha såna rektangulära fasade blanka vita som har lite engelsk stil, du har dem till vänster på din kakel bild. Kram Paula

LantlivsAnette sa...

Ohhh vad härligt att få följa detta !! Sååå jäkla fint det blir !! Wow..alltså..
Nu längtar jag tills vi kan sätta igång med köket vi också..
Kraaam Anette
P.s har jag berättat för dig att jag har börjat i en knasig ände ?? Jag har köpt kylskåpet redan i höstas..det står i förrådet..tokig man är va..

LantlivsAnette sa...

Du..föresten..vill du vara med i min bok ?? Kommer inte ihåg att jag har mejlat dig om det ?? Annons..och att sälja den i din fina butik ??
Hör av dig vetja..
Kraaam Anette

Bitte sa...

Åh, vad fint det blir i köket! Det ska bli spännande att följa hur det nya köket växer fram :-).

Kramar
Beatrice

VITA NYANSER sa...

Lycka till i stöket = )!!! Hi,hi...men det kommer att bli superbra, ljust och härligt!!! Ska bli så spännande att följa!

Ha det bra!
Kram L-L

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag ska leta fram den Lantliv och kolla hur det ser ut med rostfritt stål, låter mycket intressant!! Och det ser fint ut redan nu hos er, jag gillar dörrknopparna jättemycket. Ska bli kul och se fortsättningen...
Goa kramen
AnnaMaria

vita drömmar och svarta tassar sa...

Wow!!
Så kul att följa din omvandling och att IKEA inte har så dåliga saker trots allt då behöver man inte ha dåligt samvete om man tröttnar om något år..
Ha en underbar vecka
kramen wivi

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad fint det blir! Kul att ni kunde behålla de gamla luckorna och bara lacka om dem. Kanske inte så kul att renovera just ett kök, (svårt med matlagning och så), men det ger verkligen resultat.
Kram/ Anna