måndag 25 januari 2010

Formex

Hej på er!
Idag blir det mycket bilder! Bara Formex förstås! I entrèhallen möttes man av en färgsprakande utställning. Där var det stor vindsateljè med tanken "plats för skapande arbete och kreativa tankar"... Verkligen inspirerande! Här skulle man lätt kunna skapa...eller hur?!
Samma motiv men lite annan vinkel, jag älskar detta!!! Hur mycket rum för kreativitet som helst!

Här har vi drömateljèn! Inspiration till utställningen har designern Jan Rundgren hittat i fabriksindustrimiljöer.

Alla produkter återfinns sedan hos utställarna.





Färgkombinationerna...skaparglädjen...bara att greppa målarpenseln?!

Vi hittade flera nya leverantörer, vilket man alltid är på jakt efter. Bla Nordal, Lisbeth Dahl, Ludvig & Co... Fårskinn kommer vi att få in i vitt och grått ...Och så en som stod på min önskelista för våren,- keramiker Tina Hellman med sina underbara krukor från Sturehofs Krukmakeri. Krukor att samla på och vårda ömt!
Bilderna nedan från Nordal. Här lade vi vår största order. Redan i höstas var jag sugen på att handla härifrån, så nu äntligen!
Mycket porslin, lite fina glasskåp, tallrikshyllor...som godis för ögat...
Lisbeth Dahl, lite smålyxiga saker, "glitter och glamour"! Mycket fint kommer det därifrån också!
Sturehofs Krukmakeri.
Det blir krukor i vitt, givetvis, och den lite limegröna tonen... Man blir kär när man håller i en sån kruka, hantverk och kvalitè!!!
Testing, testing...vilka modeller, storlekar, former, ja, det blev den vita serien och den gröna nyansen som står där bredvid på glashyllan...

PB Home
Alltid väldigt fräscht och vackert och stoor monter att njuta i! Kolla kronan!! Givetvis beställd!
Trendcompagniet/Bloomingville.
Här lade vi en order innan vi åkte på mässan för att hinna få det tidigare. Mycket snyggt och härligt som vanligt! Kreativitet är det som gäller, man ska ha snygg rolig förvaring, stapla, häng upp dina grejer på läckra hängare, blanda in lite glada färger...Skön stil råder här!

"Vi ska sy och vi ska klippa"...

Göm inte dina fina knappar! Visst blir man pysselsugen?!

Creative Flow!


Oddbirds!

Ni har väl inte missat deras roliga lampor av gamla kaffekoppar och fint kul porslin. Deras "gör det själv paket" av återvunna textilier i vackra färgkombinatiner som blir till kuddar, plädar, halsband... De kallar sig "en udda flock fåglar i samma bo"...Känns helt rätt i tiden!


Avslutar med ett par bilder från House Doctors fina monter. Färgglädje även här.

Att avverka Formex på en dag kräver högt tempo, vi var helt slut när vi var klara vid stängning på lördagen! Men det är alltid sååå roligt att komma dit! Faktiskt lite av en höjdpunkt inför den nya säsongen som ska dra igång. Så nu ser vi fram emot leveranser och vår och värme...
Som vanligt när jag och min mamma är ute så lyckas vi fylla bilen rätt väl... Vi hittade helt oplanerat ett ställe där vi fyllde på rejält till vårt "Antik & Kuriosa...sånt är superspännade..*ler*...nästan lika bra som Formex!
Skön måndag till er!

14 kommentarer:

Bygatan sa...

Tusen tack för att vi får se lite från mässan, såå kul!!

Nordahl föll mig mest i smaken med sina fina färger. Det var kul att se trämöbler i färg för min dotter Matilda vill gärna måla sitt sängbord i en rosa färg till sin svarta järnsäng. Bordet är väldigt gammalt och slitet så trivs man inte med det så är det ju bara att måla om:)) Kul att prova nu till våren!

Ska ta en titt igen på bilderna...

Kramar Lena

gamla skolan sa...

Åh ! Jag skulle också velat vara där ! Tack för alla fina bilder , förstår att det är en uppevels i sig , att gå där . Så mycket ögongodis ! Kramar Susanne / den gamla skolan

lottens vita och gröna sa...

tänk att du var där vännen och jag som skulle varit där om jag inte åkt på flunsan...morr!vilka bilder ihaaaaaaaa jisses dom krukorna är så vackra!
må väl varmkram lotten

UlricaA sa...

Vilket underbart mecka!!!!
Ha en härlig vecka!

fröken knopp sa...

ohh låter helt underbart!!! jag väntar spänt inför formland!!! tack för ljuvliga bilder!!

varma kramar elin

annashusidingtuna sa...

Har aldrig varit på formex men skulle så gärna vilja åka någon gång kanske mest för inspirationens skull.
Härliga bilder!
Kram Anna

Bitte sa...

Vad mycket FÄRG, man blir riktigt glad bara av att titta på bilderna! :-)

Vad kul att du visar bilder därifrån!

Kramis
Beatrice

Casa Loda sa...

Tack för att du visar lite från mässan! Va härligt med lite färg! Gillar ljusstakarna från Nordal jättemycket, men även krukorna från Sturehof. Mycket vill ha ...
Ha det gott!
Annika

Viola sa...

Vilken upplevelse det var..och från PB home jag min stor beställning...bl a kronorna och provdockorna...kramen

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad svårt det måste vara att välja ut vilka saker man vill köpa in när det finns såå mycket fint. Vilken härlig mässa det måste ha varit.
Kram,
Regina

Marie sa...

Hej Mariette!

Så vackra bilder från mässan, våriga härliga färger och en massa inspiration! Ja, man brukar vara rätt trött efter en dag på formex, både i fötterna och huvudet!!!

Kram Kram
Marie

Dona blogg sa...

Wow vilken skön känsla du förmedlar :))) Helläckra miljöer och massor att sukta efter....

Det är inte utan att en annan också börjar drömma om en butik. Men det är tur vi bor en bit ifrån varandra för jag tror bestämt jag skulle falla för samma saker ;)

Ha en fin vecka!
KRAM

Anonym sa...

Halloj! Vår monter låg i entré-hallen, precis bredvid ingången till B hallen. Det var en vägg med ett axplock av våra bilder. :-) Tror många trodde det var en lounge...;-)

Signe 1 sa...

Måste vara otroooligt kul att besöka Formex!!:-)) Rena himmelriket för oss inredninggalna, hihi...

Kram Sofia