måndag 7 september 2009

Redo för färgschock?!

Japp, ikväll bjuder jag på färgschock! Tro det eller ej, men jag har under helgen, åtminstone tillfälligt, försonats med detta rum och dess tapeter (har valt dem själv för några år sedan ska tilläggas!).
Här har vi vårt bibliotek, kontor, därav den murriga färgen från början.
Det har stått högt på listan över fixa till projekt ... men kan det vara hösten och färgernas intåg i inredningsvärlden som gör att jag *godkänner*, ja faktiskt trivs! Förbättringen har gjorts i etapper för förlikning *ler*... Bort med mörk Billy bokhylla (målas nu vit till annat rum), mörkt leksakssåp målat vitt, en gammal äpplet soffa köptes i våras och kläddes tillfälligt med ljusa kuddar och en filt, - snabb lösning!! Sen under helgen blev det pricken över i när tavlan fick komma på plats ovanför soffan. Jag gillar färgerna i den så mycket; det orange, blå och grå..färgstarkt till en färgstark tapet- kanske lite lyxiga blå kuddar kunde vara något för att var extra färgstark och lyfta fram tavlan..och så det gamla guldbordet som inte är med på bild dock, det gjorde det hela lite "extravagant"!
Ni vet man får ju göra det bästa av situationen!!
Ut mot hallen,- och där har ingen dammsugit efter helgens spring ut och in så lite skit bjuder jag också på ikväll... (så generös jag är va?!)
Gillar golven i vårt hus...
Parketten är original, hallgolvet lades när vi flyttade in för 12 år sedan och precis innanför dörren vid stövlarna är det också gammalt original från när huset byggdes ibörjan av 1900-talet.Högt i tak...perfekt för kristallkronor som jag mer än gärna hänger upp...fast den som vi har här har jag inte heller fotat...
Såja, hoppas ni inte ligger avsvimmade nu efter denna färgglädje! Nu blir det inte mer...
Kram!

18 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ingen svimning här inte! Undrar om inte den tapeten fanns i grönt.. är det möjligen Trichia Guild? (ursäkta stavningen) Jag tycker det är häftigt, ett riktigt höstrum. Jag gillar ju vitt men nu har jag fått pippi på orange och purpur. Så jag tycker det är fint med lite färg. Tavlan passar jättebra, sen lyser det upp med dina vita detaljer. Du kan lätt ha den tapeten några år till.
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Love Your Homes sa...

Hej Mariette,
låter nästan som om jag tjatat färger med mina kunder. Du slår verkligen spiken på huve't, vi påverkas av årstider i detta land, vare sig vi vill eller inte...

Du, det gamla stengolvet i hallen skulle jag inte ha något emot.....orginal är alltid orginal. Passar förmodligen klockrent med ert hus!

Kram ♥

n o r d i n g å r d e n sa...

Å nej, så lätt svimmar vi inte, det ska vara utav att vi är impade av ditt vackra hus i såna fall! Gud vilket läckert rum, vilken kontrast, så kul att ha en djuprött rum!!!! Vackert, stilfullt och tjusigt! Mari.

Dubbelörn sa...

Så härligt med något annat vitt!

Älskar också färg i rätt omgivning o ert rum blir bara så rätt!

Dina bilder på astrarna får mig också att rusa iväg o byta pellisarna mot mer höstligt ;).

Kram

IsJa sa...

Sååå snyggt!! Jag gillar verkligen färgstarkt och tycker det är energigivande och lugnande på samma gång. Jag myser in mig i färg...
Äppletsoffan hade jag inte tackat nej till! Snygg som den är!
Hälsar Isabell

Sjabbig men chic sa...

Men det är precis så. Man längtar efter varma färger nu. Det ser jättemysigt ut och soffan är jättefin! Jag gillar tavlan också.

Kram Lisa

STENLYCKA sa...

Härligt, härligt färger man blir glad av. Och tavlan passar så bra, sitter perfekt över den vackra soffan.
Kram

Inspiration i vitt sa...

Man blir glad av att titta in till dig och du det orginalgolvet skulle jag gärna vilja vara ägare till ojoj så snyggt.
Kram på dig/Ingela.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

hej Mariette!
Mmmm vad läckert!
Verkligen härligt att kika in till dig! Soffan är kanon och tavlan lyfter hela rummet!
Det underbara hallgolvet är fantastiskt att det fått vara kvar.
Lyckodig :D
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Blåbärs och smultronstället sa...

Det lyser värme om detta rum, ibland behöver man lite färg. Vitt kan ibland bli lite sterilt och tråkigt, det beror på vad man har till.
Kram Susanne

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Tulipa!! Ja, jeg hadde en lei "sletteulykke", men nå er det meste på plass igjen!! Du er tilbake i blogg rollen, og de linkene som tidligere lå i sidekolonnene, ligger nå nederst på siden ...

Klem Anette:)

alegni sa...

det är riktigt kul med lite omväxling mellan varven! där kan man nog gott sjunka in i en god bok o i en helt annan värld en stund!
kram
ingela

Karin sa...

Vilken härlig och befriande färgchock! Jag har mer och mer insett att jag vill bryta av det vita med lite färg. :) Mörkt rött och mörkt grönt kan vara härligt och det passar ju så bra i ett bibliotek. Härlig tavla som verkligen kommer till sin rätt på platsen du har valt.

Ha det gott! Kram Karin

bykerstin o. butikblandannat sa...

Hehehe bring it on bara! :) Färg blir nog det nya vita inom en snar framtid, om du frågar mig. Å kreativiteten är på topp här med! Höst är mer nystart än självaste nyår tycker jag.
Vi var på Formex, men vi hann bara med C-hallen :S Vi har börjat med att köpa från PB Home, On interiör och så Trendk. Men så blandar vi upp det med mosters keramik, en del annat hantverk, loppisfynd m.m. Svårt att börja med måna leverantörer i startskedet eftersom de flesta har rätt höga köpsummor till en början.. Men drömmen vore ju att köpa in från många små som man inte sett så mycket :)Var du på Formex? Hur går det med dina inköp? Kram Kerstin

StrandviksVillan sa...

Oj! Vi har också rött i vårt arbetsrum, men bara som fondvägg och den är mer mörk-hallonröd. Jag gillar det, men ibland känns det lite mörkt så jag ska nog också ställa dit ett vitt skåp och massor med vita ramar ovanför.
Vilken snygg soffa!!

Tjingeling! Ha en bra dag!
A-C

Lilla huset på prärien sa...

Ahh härligt uppfriskande med lite färg! Gillar tavlan - den är helt störtskön och passar in där i rummet superbra :)

Hoppas allt är bra med dig och att veckan blir fin!

Kram Jenny

Viveka i Bläckhornet sa...

Vilket grymt hallgolv. Är det stenplattor månntro?

Vi har ett trägolv i hallen som är traditionellt lackat. Men då vi lade in det målade jag en bård i grönt runt om. Usch nu vill jag bara ha bort den.Har sett ett urhäftigt golv i lite mörkare trä som jag skulle vilja i lagt. Får väl jobba med gubben om det ;)

Kram Viveka

bikim sa...

Colours are great and i also have some on specific walls, but you're braver then me. it looks great!
Have a nice week,
Rosa