lördag 5 september 2009

Idag...

Idag i regnet var det som att rönnbären var rödare än rödast, mossan grönare än grönast, luften lätt och ren och allt var så otroligt vackert...
Jag är kär i den här årstiden, ingen tvekan om det! Jag skulle kunna gå ut med korgar och plocka från skogen i timmar och sen gå hem och skapa i timmar...om jag bara haft tid till det förstås.
Känner ni igen Nermans pojke Tom på lilla tavlan bakom? Ni vet han Solstickeskaparen! Jag samlar gärna på mig hans figurer när jag kommer över någon, tycker de är så söta!
Plockade in svarta björnbär från trädgården som nu börjar bli så mogna att de snart lossnar från grenarna. Bredvid på fatet på fot Summer Red, ett jättegott äpple, som dessutom är så fint att se på. Alltid en bonus i mina ögon.
Efter promenaden hade jag en himla fart och fortsatte måla på det tråååkiga projektet; "måla om en Billy", ja ni vet bokhyllan...! Sen blev det ommöblering och fixande lite varstans. En sån där "nöjd känsla" sprider sig i hela kroppen när man känner att man hinner lite av det man faktiskt föresatt sig.
Sen mina vänner blev det goood saffranssoppa med fisk och baguette och ett gott glas vin. Inte dumt alls....
Tack snälla ni för de fina kommentarerna om kransen!
Kram! ♥

13 kommentarer:

IsJa sa...

Vad vackert!!! Jag ser rönnbär i skogen precis utanför mitt vardagsfönster. Ska nog ut och plocka i morgon! Vad jag inspireras av dig och din blogg!!
Hälsar Isabell

Rosenvit sa...

Tack för att du visade kransen, fick lite inspiration till den jag ska tirxa till imorgon.
Nästa gång jag kommer till din butik ska jag ge mig till känna. När jag var hos dig höll du på att måla. Jag fick hjälp av en härligt trevlig kvinna, som var serviceminded fastän det var precis innan ni skulle stänga.

Länge leve hösten!
Anna

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Håller absolut med...tror aldrig att jag uppskattat september så mycket som i år. Färgerna, dofterna och den friska luften; hääärligt! :o)
Ha det fortsatt gott,
kram Lydia

Stjärnor & Champagne sa...

Låter alldeles underbart allt du skriver. Jag var i skogen idag och det är så härligt. Bara gå och strosa och ta det lugnt.

Kramkram Anne

Änglarnas hus sa...

En sån konsnär du är så fina saker av "ingenting"
En mossig pinne i en vas..skulle aldrig komma på det själv!! :)

Kram Sanne!!

Love Your Homes sa...

Hej Mariette,
ante mig att du är en höstmänniska, härlig luft och mycket löv att sparka runt i på sköna promenader .Så fins det också mycket att skapa av, som jag tror du ser.
Önskar ibland att jag hade mer av den tiden, men nål o tråd o hantverkare på jobbet snor all min tid. Roligt det med, så klart, men jag gillar finlir....

Nu står kissekatt bredvid o vill att jag skall ge mig för idag, det är nog nattidags tycker han.

Kram Ia

LOPPISLIV sa...

Hejs svejs, nej det är nog inte så mycket gammalt där som det har varit, rätt mycket som inte tilltalar också men ibland kan man nog göra lite fynd ändå, väninnan som var med köpte en fin soppterrin.

Visst är hösten härlig, man får liksom tid att tänka, att bara vara och alla färgerna i naturen som du så vackert förklarar, ja hösten är en fin årstid. Kransen du gjorde i förra inlägget är ju helt underbar, vilken underbar bild med den turkosa ramen i bakgrunden, så vackert! Kram Paula

Vit som snö sa...

Önskar också att du hade mer tid att plocka naturens gåvor o skapa konst av dom så att vi får njuta av dina alster på bloggen!
Du gör såå vackert!!
Jaa vissa projekt är roligare än andra, en Billy-målning är kanske inte det roligaste men resultatet blir säkert fint!
Kram Cilla

bikim sa...

Dear Mariette,
Soooo romantic your 1st part of today's post! your completly on autumn's spirit. Love the 1st picture. i can only imagine how your woods are right now?!! are they similar to german woods? do you have a picture? Have a lovely weekend,
Rosa

irma´s uthus sa...

Vilken underbar blogg du har, dej måste jag följa. Nu ska jag ut & plocka in lite rönnbär. Sen ta en kaffe i växthuset med lantliv;)
Ha en skön söndag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här är en till som älskar hösten. Lugnet och färgerna, och som du skriver, det finns så mycket fint och plocka. Ska ta en tur idag, och kameran ska få följa med.
Ha en bra söndag
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Unknown sa...

Vilken vacker och fin blogg du har!! =)

Så harmonisk att kika runt i...=)

Tack söta för din fina komplimang! Önskar dig en fortsatt fin helg!!

Kramar i massor Malin ♥

Grön Iris sa...

Hmmm, hösten är skön och luften blir så ren. Jag önskar att jag bodde närmare skogen, suck.
Men man kan inte ha allt. En tröst är faktiskt att våran björnbärsbuske blommar för första gången (vi planterade den förra året) och jag hoppas innerligt att den kommer bära frukt.
TACK för att du delar med dig av din underbara tillvaro!!! Du gör det med BRAVUR!
Stor kram Linda