Igår bakade jag julmustfrallor.
Visst låter det gott?
Det var det!
Dessa måste ni testa!
Jag har varit besatt av julmust i december så det var självklart att dessa skulle testas.😍😀
Mycket goda!
När de kommer ut från ugnen penslas de med kaffe....😊
Julmustfrallor
ca 16 st
50 g jäst
5 dl julmust
50 g smält smör
1dl ljus sirap
ca 16-17 dl rågsikt
1 tsk salt
Pensling; bryggt kaffe
Smula ner jästen i en bunke.
Värm julmusten till 37 grader (använd gärna termometer degen jäser bättre om det blir ätt temp på vätskan)
Häll julmusten över jästen.
Rör om tills allt löst sig.
Häll sedan i sirap, smält smör, salt och sist rågsikt.
Ta lite i taget.
När degen släpper från bunkens kanter är det lagom med rågsikt.
Knåda ihop degen.
Jäs till dubbel storlek ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Forma frallor à 100 g styck (perfekt att väga dem så det blir lika).
Lägg dem på bakplåtspapper och jäs under bakdukar igen ca 30-45 minuter.
In i ugn ca 15 minuter, lite längre ner i ugnen ska de gräddas.
När de tas ut pensla med kokt kaffe.
Supergoda!
💚
1 kommentar:
These Christmas must rolls sound absolutely delightful! The unique addition of Christmas must and the coffee glaze really adds a festive twist. I love how you incorporated rye sem, which must make them extra flavorful. Can’t wait to try making them next December! Thanks for sharing this wonderful recipe!
Skicka en kommentar