onsdag 27 september 2017

Lite hemma, en dagens och en spagettisoppa.


 
Det börjar kännas mer och mer höstbonat hemma... Här vid mitt skrivbord har jag en ny svart kudde i fåtöljen och den vackra mässingskrukan ger verkligen värme med sin guldiga metall. Små detaljer som gör så mycket.
 
Dessa bilder tog jag idag morse innan vi skulle köra till jobb och skola (min dataväska står redo i hallen och den superfina nya förvaringskorgen också..). Vi kunde nämligen åka en hel timme senare idag på morgonen då E inte skulle med bussen till Veinge utan det var samling i Knäred. Lyx med en timme extra på morgonkvisten minsann!



 
Och gårdagens klädsel innehöll också brunt))
Mitt fina halsband från Lo-ika är en ny höstfavorit och finns så klart i min butik.
 


 Trädgårdsmästarens tvål!
En trevlig nyhet från Eldgarden som jag lagt in i nätbutiken.
(Den har peelingeffekt av vetekli och aprikospulver, och olivolja och karitèsmör ger en skön känsla efteråt)
 
Och så var det ju det där med vardagsmaten...
Inte någon favorit för mig direkt att planera och ordna...
Men igår gjorde jag spagettisoppa och den är så god tycker jag.
Kanske har jag lagt in receptet innan men i så fall kommer det här igen)) Det skadar inte.
Måste säga att denna soppa är riktigt riktigt god att värma på och äta dagen efter också.
(och det gillar man ju som kock om man har ont om tid...haha...)
 

Spagettisoppa
 
6 port
 
smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
800 g blandfärs
3 msk tomatpure
1-1,2 l vatten
valfri mängd spagetti
2 köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soya
2 brk krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2-1 msk sambal oelek (undvik om du ogillar hetta)
salt och peppar
 
Hetta upp en kastrull med smör. Fräs den hackade löken, vitlöken och den slantade moroten tills nötig doft.
Vänd ner färs och bryn klart.
Pressa ner tomatpure och fräs en minut.
Häll i vatten, buljong, soya, krossade tomater, paprika pulver, salt och peppar.
Sjud upp.
Bryt ner pastan i små bitar och sjud tills klart.
OBS! Inte för mycket spagetti, då blir det ingen soppa!
 
Servera med en klick creme fraiche, morotsstavar och knäckebröd.
 

 
Fin onsdag önskar jag er!


Inga kommentarer: