fredag 18 november 2016

Mjuk pepparkaka och kanelsnittar


Idag började jag baka så fort jag kom till butiken på morgonen så lagom till att vi öppnade klockan halv tio så doftade det ljuvligt av pepparkakskrydda.
Mmm....alltså...
Doften av julens dofter är så nostalgiskt fin på något sätt.
Så trygg och välbekant och varm och mjuk och vänlig.

Jag bakar inför pysselkvällarna i butiken som är på måndag och tisdag nästa vecka.
Givetvis ska fikan då vara julbetonad.


Efter tips från min fina goa vän som bakade denna förra helgen så bakar jag också mjuk pepparkaka med recept från Lottas blogg Fyra Årstider

Här är receptet;

Mjuk pepparkaka

150 g smör
3 ägg
3,5 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskrydda
(Valfritt; Till dekoration florsocker och lingon)

Ugn 175 grader

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker poröst.
Tillsätt gräddfil och smöret.
Rör ner mjöl, bakpulver och pepparkakskryddorna.
Häll i smord och bröad form.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 45-60 min.
Känn med en sticka!
(det räckte med 45 min i denna ugnen jag använde här i butiken)



Den underbara adventsljusstaken liksom spegelstjärnorna hittar ni i min butik/nätbutik och är från Tine K Home.




Mumsiga smidiga  kanelsnittar har jag också bakat.

Receptet är som följer;

Kanelsnittar

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk sirap
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Ugn 175 grader

Vispa smör och socker poröst.
Rör ner sirapen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Forma tre rullar som du lägger på bakplåtspappersklädd plåt och sedan trycker ut lätt med en gaffel.
Grädda i ca 8-10 min.
Låt svalna lite innan du skär dem snett.



Förutom dessa två sorterna håller jag på med Bountybollar och så tror jag det blir ett lussebullebak också innan jag är klar (men bullarna får blir en annan dag), bara man är klar till måndag så!


Nu ska jag fortsätta binda kransar...

Hoppas ni får en riktigt god fredag.

Inga kommentarer: